Verkkouutiset

Ukrainalaisia sotilaita. AFP / LEHTIKUVA / ROMAN PILIPEY

Asiantuntija tyrmää puheet Ukrainan epäonnistumisesta: Hyödyttää vain Moskovaa

Ruotsalaisen tutkijan mukaan tappion povaaminen voi vähentää lännen halua auttaa ukrainalaisia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ruotsalainen Venäjä-asiantuntija ja tutkija Inga Näslund tyrmää amerikkalaisasiantuntija Charles Kupchanin väitteen, jonka mukaan Ukraina ei pysty voittamaan Venäjää.

Kupchan sanoi Ukrainan epäonnistuneen vastahyökkäyksessään. Lännen pitäisi hänen mukaansa taivutella Ukrainaa rauhanneuvotteluihin ja alueluovutuksiin.

Näslund on täysin eri mieltä.

– Ei voida sanoa, että Ukraina olisi epäonnistunut. Jos Ukraina olisi epäonnistunut, maa olisi nyt täysin miehitetty, ruotsalaisasiantuntija toteaa Svenska Dagbladetille.

Ukrainan tappion povaaminen voi Näslundin mukaan heikentää lännen halukkuutta tukea aseellisesti puolustajaa. Nyt tukea pitäisi hänen mukaansa antaa yhä enemmän.

Kupchanin käynnistämä keskustelu hyödyttää Näslundin mukaan vain Venäjää. Hän torjuu myös ajatuksen siitä, että ukrainalaisten pitäisi luopua tavoitteesta saada Krimin niemimaa ja idän miehitetyt alueet takaisin.

– Kyse ei ole pienestä tontista, jota voidaan siirtää naapureiden välillä. Näillä alueilla asuu ihmisiä, ja tiedämme monien olevan sijoitettyuina kidutusvankiloihin. Jos Ukraina luopuisi ajatuksesta vapauttaa koko alue, se olisi siellä kamppaileville epäonnistuminen, Näslund toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)