Verkkouutiset

Ukrainalaisjoukkoja harjoituksissa Harkovan alueella. AFP / LEHTIKUVA / GENYA SAVILOV

Aseettomia ukrainalaisia sotilaita teloittaneet venäläiset kerrotaan tapetun

Teloituksen näyttävä video kuvattiin Avdijivkan lähistöllä Itä-Ukrainassa.

Aseettomia ukrainalaisia sotilaita teloittaneet venäläiset hyökkääjät on tapettu, sanoi Avdiivkan sotilashallinnon päällikkö Vitalii Barabash Ukrainska Pravdan mukaan.

– He antautuivat, koska heiltä loppuivat ammukset. Sikäli kuin tiedän, vähän myöhemmin kaverimme hyökkäsivät näille paikoille, ja kaikki siellä olleet tapettiin.

Ukrainan asevoimien strateginen komitea kertoo vahvistaneensa, että sosiaalisessa mediassa levinnyt video, jossa venäläiset teloittavat kaksi antautunutta ukrainalaissotilasta, on aito. Teloituksen näyttävä video sanotaan kuvatun Avdijivkan lähistöllä Itä-Ukrainassa.

– Vahvistetun tiedon mukaan venäläiset miehittäjät ovat jälleen tulittaneet aseistamattomia sotilaita, komitea kertoo.

Tapahtumasta kuvatulla videolla näkyy antautunut ukrainalaissotilas, joka nousee korsusta kädet ylhäällä. Myöhemmin hän makaa vatsallaan maassa ja venäläissotilaat osoittavat häntä aseella. Tämän jälkeen toinen ukrainalaissotilas kömpii ylös, ja venäläiset ampuvat molemmat.

Ukrainan ihmisoikeusvaltuutetun Dmytro Lubinetsin mukaan kyseessä on sotarikos ja osoitus Venäjän terrorismista. Hän huomauttaa, että sotilaat olivat aseettomia ja osoittaneet halunsa antautua.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)