Verkkouutiset

USB-C-laturi. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Applen puhelimen voi pian ladata androidin laturilla

Tänään Suomessa hyväksytty direktiivi määrää kaikkiin älypuhelimiin samanlaisen laturin vuoden lopussa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomi on hyväksynyt EU:n direktiivin samanlaisista latureista. Muutos astuu voimaan älypuhelinten, tablettien ja digikameroiden osalta kuluvan vuoden lopussa.

– Tulevaisuudessa useimpiin mobiililaitteisiin sopii sama laturi. On jo aika, että helpotamme kuluttajien arkea ja setvimme johtoviidakkoa, liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne (ps) sanoo tiedotteessa.

Valtioneuvosto antoi asetuksen direktiivin tuomisesta kansalliseen lainsäädäntöön keskiviikkona. Käytännössä tämä tarkoittaa, että kaikissa EU-maissa myytävissä älypuhelimissa, tableteissa ja digikameroissa on oltava C-USB-tyyppinen latausliitin. Muutos koskee myös Applen tuotteita. Applen laitteissa on toistaiseksi toisenlainen, Lightning-niminen latausliitäntä, joka edellyttää omanlaisensa laturin.

Käytännössä Apple joutuu siis jatkossa myymään EU:ssa iPhoneja ja iPadeja, joita voi ladata samalla laturilla kuin uusimpia android-puhelimia. Apple on vastustanut direktiiviä varoittaen, että siitä koituu elektronista jätettä vaikka direktiivin tarkoitus on nimenomaan vähentää sitä samalla, kun on tarkoitus helpottaa kuluttajien elämää.

Valtioneuvoston asetus tulee voimaan lakimuutosten kanssa samanaikaisesti 28. joulukuuta 2024. Keväästä 2026 alkaen tämä velvoite koskee myös kannettavia tietokoneita.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)