Verkkouutiset

Valtiovarainministeri Riikka Purra ja pääministeri Petteri Orpo aloittivat hallituksen kehysriihineuvottelut valtion juhlahuoneistossa Smolnassa Helsingissä maanantaiaamuna 15. huhtikuuta 2024. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Antti Lindtmanin puheet kasvutoimista ihmetyttävät – ”härskiä sumutusta demareilta”

Kansanedustaja vaatii SDP:tä lopettamaan vaihtoehtobudjettinsa työllisyysvaikutusten salailun.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kansanedustaja Tere Sammallahti ihmettelee SDP:n puheenjohtaja Antti Lindtmanin hallitukselle osoittamaa kovaa kritiikkiä ”todellisten kasvutoimien laiminlyömisestä” ja ”uusista lisäleikkauksista”

Hallitus istuu parhaillaan kehysriihessä, jossa on ilmoitettu tavoiteltavan jopa kolmen miljardin lisäsäästöjä julkisen talouden tasapainottamiseksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– SDP penää hallitukselta kasvutoimia. Siis sama demarit, joka salaa oman vaihtoehtobudjettinsa työllisyysvaikutukset sekä vastustaa työmarkkinauudistuksia ja työn veroalea. Sama toki koskee myös keskustaa, Tere Samallahti toteaa viestipalvelu X:ssä.

– Miksi jatkatte salailua Antti Lindtman ja Annika Saarikko?

Antti Lindtman kirjoitti aikaisemmin X-viestissään, että ”leikkaussaksia heiluttamalla ja leikkauksiin keskittymällä Suomi ei oikene. Hallituksen pitäisi vihdoinkin käyttää aikaansa leikkauksilla ylpeilyn sijaan todellisiin työpaikkoja luoviin kasvutoimiin”.

Lindtman esitti samalla seitsemän kohdan kasvuohjelmaa pohdittavaksi. Hänen mielestään rauha ja luottamus pitäisi palauttaa työmarkkinoille, jotta aidossa pohjoismaisessa työmarkkinamallissa joustot ja turva ovat tasapainossa.

Lindtman mainitsi myös huolehtimisen työperäisestä maahanmuutosta, aikuiskoulutuksen säilyttämisen, TKI-panostukset, työssä jaksamisen ja jatkamisen tukemisen, rakennusalan elvytyspaketin sekä ison, kasvua ja työllisyyttä tukevan verouudistuksen.

Tere Sammallahti kommentoi Lindtmanin esitystä X-viestiketjussa:

– Härskiä sumutusta taas kerran teiltä. Kaikki esittämänne toimet tarkoittavat vähemmän työllisyyttä ja enemmän velkaa. Ei ainuttakaan aitoa kasvua tukevaa toimea.

– Missä ne SDP:n vaihtoehtobudjetin työllisyysvaikutukset ovat, miksi piilottelette niitä?

Lindtmanille huomautetaan viestiketjussa, että hallituksen jo päättämien uudistusten arvioidaan vahvistavan työllisyyttä yli 70 000 työllisellä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)