Verkkouutiset

Hissiyhtiö Kone Oyj:n pääomistaja ja hallituksen puheenjohtaja Antti Herlin. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Antti Herlin HS:lle: Työvoiman osaaminen ei kohta riitä

Yritysjohtaja on huolestunut suomalaisesta koulutuspolitiikasta ja työvoiman osaamisesta.

Hissiyhtiö Koneen hallituksen puheenjohtaja ja yksi Sanoman pääomistaja Antti Herlin on huolissaan suomalaisesta koulutuspolitiikasta sekä työvoiman osaamisesta, Helsingin Sanomat kertoo.

Herlinin mukaan työvoiman osaaminen ei kohta riitä murroksiin liittyvien ongelmien ratkaisemiseen, jos koulutuksen tasosta ei pidetä huolta.

– Olen puhunut monen eri alan ihmisen kanssa, ja kaikilla on vähän sama pula. Enemmänkin voisi tehdä, jos alalle saataisiin osaavaa työvoimaa.

Herlin ei kannata erityisesti keskustapoliitikoiden ajamaa Suomen korkeakouluverkoston laajentamista ja hajauttamista. Suuremmat yksiköt ovat Herlinin mukaan esimerkiksi kansainvälisesti veto­voimaisempia.

– Koolla on merkitystä korkeammassa koulutuksessa, jotta korkeakoulutus pysyy houkuttelevana kansainvälisille osaajille, hän sanoo.

– Jos meidän korkeakouluistamme ei löydy maailman huipulla olevaa tietoa ja osaamista, pikkuhiljaa se osaamattomuus alkaa jäytää myös yritysten osaamista, ja sitten pudotaan huipulta kovassa kansainvälisessä kilpailussa.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) on samaa mieltä globaalin osaajakilpailun tiukentumisesta, mutta hänen mielestään korkeakoulujen koko ei vaikuta niiden houkuttelevuuteen.

– Jos katsotaan menestyviä yliopistoja maailmalla, monet niistä ovat hyvin pieniä. Enemmän meillä voisi olla kehitettävää siinä tarjonnassa, mitä suuntia sieltä löytyy, mutta tämä on oikeastaan opetusministerin tonttia.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS