Verkkouutiset

Antti Häkkänen. LEHTIKUVA / ANTTI HÄMÄLÄINEN

Antti Häkkänen IS:lle: SDP:llä ei näytä olevan huolta huomisesta

Velkaantumisen pysäyttäminen on varapuheenjohtajan mukaan kokoomukselle kynnyskysymys.

Kokoomuksen puoluejohto ei Ilta-Sanomissa halua ottaa kantaa seuraavan hallituksen mahdolliseen kokoonpanoon, mutta talouden kuntoon saaminen tulee olemaan vaalikauden ratkaisevia kysymyksiä. Näin linjaa muun muassa puolueen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Antti Häkkänen.

Häkkäsen mukaan on yhä epäselvää, ovatko mielipidekyselyjen kärkisijaa hallussaan pitävän kokoomuksen mahdolliset hallituskumppanit sitoutuneita tarvittaviin säästöihin ja uudistuksiin.

– En ota ihan selvää, onko perussuomalaiset tähän oikeasti valmiita, mutta en kyllä ota selvää siitäkään, onko SDP valmis, Häkkänen sanoo IS:lle.

SDP:tä Häkkänen arvostelee liian lepsusta suhtautumisesta valtion velkaantumiseen.

– SDP:llä ei näytä olevan huolta huomisesta. Tämä on kokoomukselle aivan kynnyskysymys. Ei voi perustaa hallitusta, joka jatkaa huoletonta velaksi elämistä. Odotan jonkinlaista valkoista savua sdp:n puoluejohdolta siitä, että velkaantuminen otetaan vakavasti – sekä konkreettisia keinoja.

Perussuomalaisilta Häkkänen taas penää työllisyyskeinoja, sillä puolue suhtautuu hänen mukaansa kielteisesti niin ulkomaalaiseen työvoimaan, ansiosidonnaisuuden porrastukseen kuin paikalliseen sopimiseen. SDP ja Perussuomalaiset torjuvat muiden esityksiä, mutta eivät paljasta omia keinojaan, Häkkänen arvostelee.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkäsen mukaan haasteita olisi hallituksessa niin SDP:n kuin Perussuomalaisten kanssa, mutta hän muistuttaa hallituspohjan olevan kiinni ohjelmasta.

– SDP:n kanssa haaste tulee olemaan se, onko rehellisyyttä sanoa, että nyt täytyy säästää. Perussuomalaisten kanssa haaste tulee olemaan se, onko rehellisyyttä myöntää, että Suomeen tarvitaan lisää tekeviä käsiä. Tarvitaan tuplasti työperäistä maahanmuuttoa, Mykkänen sanoo.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS