Verkkouutiset

Keskustan väistyvä puheenjohtaja Annika Saarikko. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Annika Saarikolta viesti kokoomukselle ja SDP:lle: Tulkaa kohti keskustaa

Keskustan väistyvä puheenjohtaja toivoo Suomen poliittisen kulttuurin muuttuvan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskustan väistyvä puheenjohtaja Annika Saarikko sanoi puoluekokouksessa pitämässään poliittisessa katsauksessa, että Petteri Orpon (kok.) hallitus on romuttamassa hyvinvointiyhteiskuntaa ja luomassa railoja alueiden välille.

Saarikko toivoo, että kokoomus ja SDP liikkuvat kohti keskustaa. Hän kuvaili, että juuri kokoomuksen, keskustan ja SDP:n tulee kyetä yhteistyöhön varsinkin, mikäli Suomi kohtaa vielä nykyistä vaikeampia haasteita.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Tällä kaikella haastan samalla myös muita perinteisiä, Suomen hyvinvointia rakentaneita puolueita, keskustan ohella sosialidemokraatteja ja kokoomusta. Tulkaa äärilaitojen nurkista kohti keskustaa, Saarikko sanoi.

– Siellä te olette ennen olleetkin. Se tekisi Suomelle hyvää, hän jatkoi.

Puheessaan hän toivoi myös poliittisen kulttuurin muuttuvan.

– Ollaan siis aikuisia huoneessa ja lopetetaan uskomasta, että politiikan on pakko muuttua someviestin mittaiseksi mölinäksi ja pikavoittojen lunastukseksi päivittäispainissa.

Saarikko arvioi, että Suomeen on rakentunut asiakasyhteiskunta, joka keskittyy vain oikeuksiin. Hän painottaa, että hyvinvointiyhteiskunta vaatii toteutuakseen työtä, yrittäjyyttä ja rahaa.

Sääntelyä lisäämällä Suomi ei Saarikon mukaan kehity.

– Toinen ongelma on, että olemme lapsellisesti uskoneet siihen, että lisäämällä sääntelyä, normeja, mitoituksia ja kaavoja asiat muuttuvat paremmaksi vaikkapa julkisissa palveluissa. Tämä ajattelu pitää murtaa. Valtaa pitää antaa mahdollisimman paljon alueille, ihmistä lähelle. Siellä asiat tiedetään parhaiten.

Saarikko kuvaili Suomen talouden olevan kestämättömällä pohjalla, koska talous ei kasva, väki ikääntyy ja menot ovat suuremmat kuin tulot. Hänen mukaansa Suomi tarvitsee lisää investointeja ja yrittäjyyttä.

Orpon hallitus on Saarikon mukaan kuitenkin toiminnallaan heikentänyt ihmisten luottamusta yhteiskuntaan. Hänen mukaansa tällä hetkellä vain turvallisuuspolitiikkaa koskevissa kysymyksissä suomalaiset osaavat tehdä yhteistyötä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)