Verkkouutiset

RKP:n kansanedustaja Anders Adlercreutz menossa hallitusneuvotteluihin Säätytalolle Helsingissä 30. toukokuuta 2023., LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Anders Adlercreutz: Vaikeuskertoimet kasvavat

Rkp:n hallitusneuvottelija pitää talouskuvaa haastavana.

Rkp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ander Adlercreutz katsoo vaikeuskertointen kasvavan, kun talouden sopeuttamisen yksityiskohdista haetaan yhteisymmärrystä Säätytalon neuvottelupöydissä.

– Talouskuvahan on haastava ja pöydissä yritetään päästä yksityiskohtiin kiinni ja se tarkoittaa tietenkin muutoksia ja säätöjä ja valintoja. Talousraami on hyvin haasteellinen ja sehän tietenkin aiheuttaa ihan konkreettisia vaikeuskertoimia, arvioi hallitusneuvottelujen talouspöydässä istuva Adlercreutz toimittajille tiistaina aamulla Säätytalolla.

Hallitusneuvotteluissa on linjattu, että taloutta tulisi sopeuttaa kuuden miljardin euron edestä tulevalla vaalikaudella. Adlercreutz toteaa puolueiden päässeen Säätytalolla sopuun talouden reunaehdoista, mutta samalla eri pöydissä pyritään pääsemään tavoitteisiin, mikä kasvattaa vaikeuskertoimia.

– Tilanne elää ja katsotaan miten parhaiten eteenpäin päästään.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)