Verkkouutiset

Mies asioi Danske Bankissa Helsingissä. Arkistokuva. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Analyytikko TE:lle: Velallisten varauduttava uusiin koronnostoihin

Jan von Gerichin mukaan korkeiden korkojen aika ei ole vielä ohi.

Suomalaisten asuntovelallisten kannattaa varautua siihen, että korot nousevat vielä jatkossakin, Nordean pääanalyytikko Jan von Gerich sanoo Talouselämälle.

– Siihen kannattaa vähintään varautua. Jos on lyhyt euribor-korko, se todennäköisemmin nousee. Vaikkapa vuoden euriborissa on jo odotuksissa sisällä jonkin verran lisäkoronnostoja EKP:lta, von Gerich toteaa.

Kiristyneessä taloustilanteessa pankit ovat toistuvasti nostaneet korkojaan, ja esimerkiksi Euroopan keskuspankki (EKP) on nostanut ohjauskorkojaan toistuvasti tavoitteenaan hillitä inflaatiota. Pääanalyytikko kehottaa varautumaan siihen, että ohjauskorkoja nostetaan vielä jatkossakin.

Viime aikoina vuoden euribor on ollut laskussa. Von Gerich ei kuitenkaan usko, että nousevien korkojen aika olisi vielä ohi.

– Itse ajattelisin, että kyllä vuoden euriborkin tuolta vielä jonkin verran ylöspäin kiipeää, hän jatkaa.

Kysyttäessä siitä, palaako nolla- tai miinuskorkojen aika enää koskaan, von Gerich toteaa, että kriisitilanteessa korot voidaan pystyä vetämään nollaan nopeastikin. Miinuskorkojen paluuta hän pitää epätodennäköisenä.

– Kun markkinat hinnoittelevat koronlaskuja, korkojen hinnoitellaan jäävän kahden ja kolmen prosentin välimaastoon pidemmälläkin aikavälillä. Ei suinkaan tasoille, joilla olimme muutama vuosi sitten, von Gerich toteaa TE:lle.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,
MAINOS