Verkkouutiset

Espoolainen panimo luopuu täysin aukaistavista tölkinkansista. Kuva: Fat Lizard

Alumiinipula iski panimon toimintaan, suositut tölkit vaihdetaan

Fat Lizardin mukaan täysin aukeaviin tölkkeihin saatetaan vielä joskus palata.

Espoolaiselle Fat Lizard Brewing -panimolle tunnusomaiset, täysin aukeavat 360-tölkkikannet vaihdetaan kesän aikana tavallisiin kansiin globaalin alumiinipulan takia, yritys kertoo tiedotteessaan.

Fat Lizard on pakannut juomansa kokonaan aukeaviin tölkkeihin vuodesta 2017. Yrityksen mukaan epätavallinen kansiratkaisu herätti kuluttajien keskuudessa innostunutta huomiota.

Englantilainen pakkausvalmistaja Crown Holdings Inc. ilmoitti keväällä 2022 lopettavansa kyseisten kansien valmistuksen toistaiseksi.

Crownin mukaan kansien tuotanto lopetetaan globaalin alumiinipulan myötä, ja yhtiö on päättänyt lakkauttaa marginaalisten tuoteryhmien valmistamisen. Ratkaisu on näillä näkymin väliaikainen, ja mahdollisuutta 360-kansien jälleentuotantoon tarkastellaan vuoden 2023 aikana.

Poikkeuksellinen kansi vapauttaa oluen aromit

Fat Lizardin syyt erikoiseen 360-kansivalintaan eivät alunperin liittyneet pelkästään markkinoilla erottumiseen vaan käytännön seikkoihin ja kuluttajien juomakokemuksen monipuolistamiseen. Vastaavaa kansiratkaisua ovat käyttäneet Fat Lizardin lisäksi ainakin englantilainen The London Beer Factory ja norjalainen Amundsen Bryggeri.

– Nautiskeluun tarkoitettu laadukas olut on hyvä tarjoilla aina lasiin, jotta juoman aromit avautuvat ja tuoksu tekee juomiskokemuksesta kokonaisemman. Jos lasia ei ole saatavilla, täysin aukeava 360-kansi vapauttaa oluen aromit kuten lasissa, kertoo panimon luova johtaja Topi Kairenius.

– Standardikanteen vaihtaminen ei tietenkään muuta juoman laatua tai muita ominaisuuksia, mutta melkeinpä vaatii sitten lasin tölkin rinnalle. Jos siis mennään nautinto edellä, Kairenius jatkaa.

Siirtyminen standardikansiin on alkanut kesäkuun viimeisen viikon tölkityksissä, ja kauppojen hyllyissä vaihdos alkaa näkyä heinäkuun aikana. Kansimuutos vaikuttaa Fat Lizardilla sekä oluttölkkeihin että alkoholittomiin Hopply-virvoitusjuomiin.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)