Verkkouutiset

AKT ilmoitti torstaina aloittavansa sähköautoyhtiö Teslan Ruotsiin suuntautuvien kuljetusten saarron satamissa 20. joulukuuta. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

AKT ryhtyy tukilakkoon, saartaa Teslan Ruotsin-kuljetukset

Taustalla on lokakuussa Ruotsissa alkanut kiista sähköautoyhtiön ja ammattiliitto IF Metallin välillä.

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT:n hallitus päätti torstaina aloittaa sähköautoyhtiö Teslan Ruotsiin suuntautuvien kuljetusten saarron satamissa 20. joulukuuta. Saarto merkitsee, että AKT:n ahtaajat eivät lastaa tai pura Ruotsiin kuljetettavia Tesloja tai niiden komponentteja.

Taustalla on Ruotsissa lokakuun lopulla alkanut Tesla-kiista. Ammattiliito IF Metall vaati Teslaa solmimaan työehtosopimuksen korjaamoidensa työntekijöiden kanssa. Tesla kieltäytyi ja IF Metall aloitti työtaistelut. Sen jälkeen tukilakkojen ­rintamaan on lähtenyt yhdeksän muutakin ruotsalaista liittoa.

AKT ilmoittaa tiedotteessa seuranneensa tarkasti Teslan lakkoa ja sen laajenemista Ruotsissa useiden viikkojen ajan.

– IF Metallilla ja sen ruotsalaisilla työntekijöillä on AKT:n täysi tuki. On olennainen osa pohjoismaista työmarkkinajärjestelmää, että meillä on kattavat työehtosopimukset ja liitot tukevat toisiaan, AKT:n puheenjohtaja Ismo Kokko sanoo tiedotteessa.

Myös Tanskan suurin ammattiliitto 3F sekä norjalainen Fellesforbundet ovat aiemmin ilmoittaneet tukevansa IF Metallia.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)