Verkkouutiset

Yhdysvaltain puolustusministeri Lloyd Austin ja Ukrainana puolustusministeri Rustem Umerov Ramsteinissa Saksassa tiistaina. AFP/LEHTIKUVA

Abrams-panssarivaunut Ukrainaan pian

Kiova on odottanut panssarivaunuja jo kuukausia.

M1 Abrams -panssarivaunujen odotetaan lähetettävän Ukrainaan ”pian”, Yhdysvaltain puolustusministeri Lloyd Austin sanoi tiistaina tapaamisessa Ukrainan ja sen muiden sotilaskumppaneiden kanssa Ramsteinissa Saksassa CNN:n mukaan.

Panssarivaunujen saapumista, joilla Kiova on pyrkinyt auttamaan joukkojaan murtautumaan Venäjän etulinjojen läpi, on odotettu kuukausia. Yhdysvallat aloitti aiemmin tänä vuonna kouluttaa Ukrainan joukkoja käyttämään niitä.

Puhuessaan Ukrainan 54 maan puolustuskontaktiryhmän kokouksessa Austin kehotti Kiovan kumppaneita toimittamaan sille muita tärkeitä asejärjestelmiä, kuten ilmapuolustusta, tykistöä ja ammuksia.

– Aika ei ole (Vladimir) Putinin puolella. Seisomme Ukrainan kansan rinnalla, Austin sanoi.

Tiistain kontaktiryhmän tapaaminen oli ensimmäinen sen jälkeen, kun Ukrainan entinen puolustusministeri Oleksii Reznikov erotettiin kaksi viikkoa sitten.

Austin kiitti avauspuheessaan Reznikovia ”hänen kovasta työstään ja omistautumisestaan ja kaikesta, mitä hän teki vapaan Ukrainan puolesta turvallisessa maailmassa”. Austin sanoi odottavansa tiivistä yhteistyötä Reznikovin seuraajan Rustem Umerovin kanssa.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)