Verkkouutiset

Avoimesta työttömyyskassasta eli A-kassasta sai huhtikuussa ansiopäivärahaa 32 619 jäsentä. LEHTIKUVA/HEIKKI SAUKKOMAA

A-kassan ansiopäivärahamenot nousivat lähes kolmanneksen

Huhtikuussa ansiopäivärahaa sai Avoimesta työttömyyskassasta 13,4 prosenttia kaikista sen jäsenistä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Avoimesta työttömyyskassasta eli A-kassasta sai huhtikuussa ansiopäivärahaa 32 619 jäsentä, mikä on hieman enemmän kuin maaliskuussa.

Viime vuoden huhtikuuhun verrattuna ansiopäivärahan saajien määrä on kasvanut merkittävästi, peräti 30,5 prosenttia, sillä vuosi sitten vastaava luku oli 24 986.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Toisin kuin viime vuonna, jolloin saajamäärä kääntyi laskuun maaliskuun jälkeen ja jatkoi laskuaan aina heinäkuulle asti, tämän vuoden saajamäärät ovat pysyneet koko alkuvuoden tasaisen korkealla. Saajien määrän kasvuvauhti on kuitenkin hieman hidastunut, A-kassa kertoo tiedotteessa.

Ansiopäivärahan saajista 43,7 prosenttia oli lomautettuja, mikä on 1, 2 prosenttiyksikköä enemmän kuin maaliskuussa.

Lomautusajan päivärahaa saavien osuus pysyttelee siis edelleen korkealla. Lomautettujen osuus on pysynyt korkealla viime vuoden syksystä alkaen, ylittäen koko alkuvuoden ajan 42 prosentin rajan. Soviteltua päivärahaa saavien osuus on samaan aikaan pysytellyt 13 prosentin tasolla.

Ansiopäivärahamenot nousivat

Ansiopäivärahamenojen vuoden alusta alkanut selkeä laskutrendi katkesi huhtikuussa, kun menot nousivat edelliskuukauteen verrattuna 3,4 miljoonalla eurolla.

Huhtikuussa ansiopäivärahamenot ylsivät 48,1 miljoonaan euroon, mikä on 32,1 prosenttia enemmän kuin viime vuoden vastaavana aikana.

A-kassaan saapui huhtikuussa yhteensä 40 420 ansiopäivärahahakemusta, mikä on yli 500 hakemusta enemmän kuin maaliskuussa ja 29 prosenttia enemmän kuin viime vuoden huhtikuussa.

Suurin osa saapuneista hakemuksista, eli 61,8 prosenttia, oli jatkohakemuksia. Ensihakemusten osuus nousi maaliskuusta huhtikuulle 0,9 prosenttiyksikköä ja oli nyt 8,8 prosenttia. Soviteltuja hakemuksia oli 29,4 prosenttia kaikista hakemuksista.

A-kassa on Suomen kolmanneksi suuri työttömyyskassa ja siinä on yli 245 000 jäsentä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)