Verkkouutiset

Ukrainan kolonna eteni kohti Venäjän asemia vastahyökkäyksen alkuvaiheessa Zaporizzjan alueella. / Civ Div

30 sekunnin pysähdys – panssariajoneuvot kiidättävät sotilaita etulinjaan

Amerikkalaista Bradley-vaunua komentava mies hämmästelee kymmenien kilometrien syvyisiä Venäjän puolustusasemia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Rintaman eteläosissa taistelevat Ukrainan sotilaat ovat kiitelleet useissa yhteyksissä länsimaiden lähettämää kalustoa, jonka kerrotaan pelastaneen monia henkiä suorista osumista huolimatta.

Esimerkiksi hiljattain tuhoutuneen Britannian toimittaman Challenger 2 -panssarivaunun koko miehistö selvisi tilanteesta takaisin omiin asemiin.

Eräs Ukrainan panssarimies huomautti asevoimien videohaastattelussa, että vanhoilla neuvostomallisilla panssarivaunuilla on kiusallinen tapa räjähtää heti suorasta osumasta. Challenger 2:ssa ammukset on sijoitettu niin, että vaunu voi kestää useita osumia.

Ukrainan 47. mekanisoidun prikaatin riveissä taisteleva Karatsupa-kutsumanimeä käyttävä mies kertoo CNN:lle amerikkalaisten Bradley-rynnäkköpanssarivaunujen suojanneen miehistöä ja matkustajia myös suorilta tykistöosumilta.

Vaunua komentavan Karatsupan mukaan ainoa haittapuoli on helposti tunnistettavissa oleva moottoriääni, minkä seurauksena lähestyvän Bradleyn voi kuulla kilometrien päästä.

Prikaatin miehet evakuoivat vastahyökkäyksen edetessä Zaporizzjan alueella sijaitsevan Robotynen kylän jäljellä olleita asukkaita. Monet heistä piilottelivat kellareissa ja kertoivat miehittäjien kohdelleen heitä kuin orjia.

Kratsupan mukaan alueen taivas on ollut viime viikkoina täynnä molempien osapuolten tiedustelu- ja hyökkäyslennokkeja.

– Pahimpia ovat itsemurhalennokit, jotka seuraavat perässä ja tuhoavat sinut, sotilas sanoo.

Bradley-panssariajoneuvoilla on ajettu jatkuvasti uusia sotilaita etulinjaan ja kuljetettu haavoittuneita takaisin. Vaihto pitää suorittaa noin 30 sekunnissa armottoman tykistötulen vuoksi.

Tiiviit miinakentät ulottuvat hehtaarien mittaisilla alueilla vaunujen molemmilla puolilla.

– Paljon juoksuhautoja ja poteroita. Ja tämä jatkuu kymmeniä kilometrejä. He etämiinoittavat jopa valtaamiamme alueita. Ilman miinoja olisimme jo Tokmakissa, Karatsupa sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)