Verkkouutiset

Maxim-konekivääri. / TDF_UA / X

1800-luvulla kehitetyt Maxim-konekiväärit tuhoavat Iranin lennokkeja

Ukrainan asevoimat kaivoi sodan alussa 30 000 vesijäähdytteistä konekivääriä varastoista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ukrainan asevoimat on käyttänyt helmikuusta 2022 lähtien suurta arsenaalia, joka koostuu vanhoista neuvostoajan asejärjestelmistä, maan omasta tuotannosta ja kymmenien tukijamaiden lähettämästä kalustosta.

Sekalainen valikoima aiheuttaa haasteita huollon ja logistiikan kannalta, mutta sen avulla on pystytty tasapainottamaan Venäjän ylivoimaa.

Ukrainan sotilaat ovat esimerkiksi tehostaneet vanhojen kenttätykkien käyttöä ottamalla niiden tueksi lennokkeja ja modernia tietotekniikkaa. Donetskin alueella osa haupitseista on 1940-luvulta.

Ukrainan aluepuolustusjoukot esittelevät sosiaalisessa mediassa Maxim-konekiväärejä, jotka kehitettiin alun perin 1880-luvulla. Niitä hankittiin Suomeen 1920-luvulla ja saatiin talvisodassa suuri määrä sotasaaliiksi.

Vuoden 2022 alussa Ukrainan asevoimat otti varastoista 30 000 vesijäähdytteistä Maxim-konekivääriä. Aluepuolustusjoukkojen mukaan ne ovat osoittautuneet erittäin tehokkaiksi iranilaisvalmisteisten Shahed-räjähdelennokkien torjunnassa.

Maximien etuna on, että niillä pystyy tulittamaan yhtäjaksoisesti useiden minuuttien ajan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)