Verkkouutiset

Stubb lupaa vain uurastusta ja hikeä

Pääministeri Alexander Stubb pitää Suomen tilannetta haastavana ja ennustaa tilanteen jatkuvan vielä useamman vuoden. Hänen mukaansa uudistuksia on jatkettava, sillä maailma ei pysähdy vaaleihin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pääministerin haastattelutunnilla Ylellä pääministeri Alexander Stubb (kok.) uskoi Suomen haasteiden jatkuvan. Hänen mukaansa lihavat ajat ovat takana ja nyt pitää rakentaa uutta Suomea.

Hän ei itse halua luvata kuin uurastusta ja hikeä. Stubbin mukaan kasvukäyrän nousua ei voida jäädä odottamaan.

– Meillä meni noin 15 vuotta hyvin, nyt on mennyt kuusi vuotta huonommin. Vaarana on, että se jatkuu vielä 3-4 vuotta, Alexander Stubb sanoi.

Alexander Stubb toivoo kaikkien puolueiden ymmärtävän tilanteen. Rahaa ei voida hänen mukaansa jakaa ympäriinsä ja meno tulee jatkumaan, olipa seuraavassa hallituksessa kuka tahansa. Opposition hän on valmis ottamaan mukaan työhön jo nyt, mutta ei silti halua sitoa heidän käsiään. Vaikeista asioista pitää hänen mukaansa pystyä puhumaan yli puoluerajojen.

– Kokonaisuus on jaettava kolmeen osaan. Ensimmäiseksi aiemmat päätökset, eli esimerkiksi rakennepoliittinen ohjelma, sote-uudistus ja eläkeratkaisut on laitettava toimeen. On 200-250 lakia, jotka pitää puskea läpi, hän sanoi talouden tasapainottamisesta.

Stubbin mukaan seuraava vaihe on Suomen talouden pelastusstrategian tekeminen. Kolmannessa vaiheessa Suomi lähtee hänen mukaansa nousuun.

Stubbin mielestä talouspolitiikka ja hyvinvointipolitiikka nähdään usein liian mustavalkoisina. Hänen mukaansa pitää muistaa, miksi leikkauksia tehdään – ”kukaan ei halua leikata pahaa pahuuttaan”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)