Verkkouutiset

Lappi saa maakuntaeläinrahan

Suomalaisia maakuntaeläimiä muistavassa rahasarjassa julkaistaan 30. maaliskuuta Lapin juhlaraha.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Nimellisarvoltaan viiden euron maakuntarahassa on tunnuspuolella kuvattuna Lapin tunnuseläin poro. Juhlarahan arvopuolella on Lapin historiallisen maakunnan vaakuna.

Lapin uusi juhlaraha kuuluu rahasarjaan, jolla kunnioitetaan suomalaisten historiallisten maakuntien tunnuseläimiä. Suomen Rahapaja lyö juhlarahan yksinoikeudella valtiovarainministeriön päätöksestä.

Maaliskuussa julkaistava viiden euron juhlaraha on Lapin maakunnan kolmas tunnusraha. Suomen Rahapajan vuonna 2011 julkaisemassa Lapin ensimmäisessä maakuntarahassa muistettiin saamelaista mytologiaa, joka on yksi keskeisistä Lapin perinteistä. Maakuntien rakennukset -rahasarjassa Lapin maakunta sai vuonna 2012 juhlarahan, jolla kunnioitetaan vuonna 1989 rakennettua Jätkänkynttiläsiltaa.

Maakuntaeläinsarjasta julkaistiin vuonna 2014 Karjalan, Savon, Ahvenanmaan ja Varsinais-Suomen maakuntarahat. Nyt julkaistava Lapin juhlaraha seuraa helmikuussa julkaistua Satakunnan majavarahaa.

Sarjan muut kolme juhlarahaa, Uudenmaan, Pohjanmaan ja Hämeen juhlarahat julkaistaan kuluvan vuoden aikana.

Perusmetallisia maakuntarahoja lyödään tehdaslaatuisina enintään 35 000 kappaletta ja peilikiiltoisina 10 000 kappaletta. Juhlarahan halkaisija on 27,25 millimetriä ja paino 9,8 grammaa. Maakuntaeläinrahojen tunnuspuolen on suunnitellut Erkki Vainio ja arvopuolen Nora Tapper.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)