Verkkouutiset

He ovat Venäjän Miss Hitler -kauneuskilpailun osallistujat

Natsiaiheinen kauneuskilpailu juutalaisia vihaaville venäläisnaisille herättää paheksuntaa sosiaalisessa mediassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Miss Hitler 2014 -kilpailuksi nimetty natsiaiheinen kauneuskilpailu juutalaisia vihaaville venäläisnaisille herättää paheksuntaa sosiaalisessa mediassa.

Viehättäviä naisia, jotka ottavat itsestään mielellään selfie-kuvia, rohkaistaan osallistumaan kilpailuun venäläisen yhteisöpalvelu VKontakten (VK) sivuilla. VKontakte on venäläisten ”Facebook”.

Naisia pyydetään lataamaan sivustolle natsiaiheisia kuvia ja kirjoittamaan kuvatekstiin, miksi he ”rakastavat ja kunnioittavat Adolf Hitlerin kolmatta valtakuntaa”. Hitlerin hirmuhallinto murhasi noin kuusi miljoonaa juutalaista. Neuvostoliiton tappiot olivat noin 27 miljoonaa sotilasta ja siviiliä.

Kilpailun voittajaksi kruunataan neito, joka saa eniten tykkäyksiä VKontakteen luodussa ryhmässä. Kilpailijat näkee esimerkiksi Vocativ-uutissivustolla.

Toistaiseksi ainakin 14 naista ja tyttöä Venäjältä ja Itä-Euroopan maista on osallistunut kilpailuun.

Neuvostoliitto kärsi kovia tappioita toisessa maailmansodassa natsi-Saksaa vastaan käymissään taisteluissa. Myös Neuvostoliiton infrastruktuuri vaurioitui pahoin sodan aikana.

Neuvostoliiton ja Venäjän valtionjohto ovat korostaneet tärkeää osuuttaan natsi-Saksan lyömisessä. Lopullinen voitto toisessa maailmansodassa on myös tärkeä osa venäläistä kansallistunnetta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)