Verkkouutiset

”Kaupungit tulvillaan maahanmuuttajia” – keskustelu maahanmuutosta kärjistyy Britanniassa

Sunnuntaina Britannian puolustusministeri Michael Fallon sanoi, että "Britannian itärannikolla jotkut kaupungit ovat tulvillaan maahanmuuttajia ja sosiaalietuuksia hakevia ihmisiä".
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kärjistetyllä ja ”thatcherismiä” huokuvalla kielenkäytöllään Fallon vaati, että siirtotyöläisten määrän ja sosiaalietuuksien tulisi noudattaa jotain malttia, kirjoittaa The Guardian.

Fallonin kannanottoa vastustettiin tuoreeltaan laajasti. Fallonin kannanoton sanottiin heijastelevan konservatiivien epätoivoa. Fallonia muistutettiin myös, että maahanmuuttajista puhuttaessa pitäisi tuntea vastuuta.

Britannian itsenäisyyspuolue (UKIP) on painostanut pääministeri David Cameronia rajoittamaan maahanmuuttoa. Puolueen maahanmuuttoasioista vastaava tiedottaja Steven Woolfe kommentoi, että he ovat yrittäneet tuoda asiallisesti esille maahanmuuton vaikutuksia pienipalkkaisiin ja vähän koulutettuihin työntekijöihin.

– Sitten hallitus ryhtyy käyttämään täysin hillitöntä kieltä. Mitä olisi sanottu, jos sanoja olisi ollut joku meistä, Woolfe kysyi.

Cameron on luvannut ottaa käyttöön kiintiön huonosti koulutetuille maahanmuuttajille. Pääministeri lupasi myös ennen edellisiä parlamenttivaaleja rajoittaa maahanmuuttoa kymmenillä tuhansilla henkilöillä. Cameronin työ on valunut hukkaan, ja erityisesti Saksan vastustukseen.

Saksan liittokansleri Angela Merkel on sanonut selkeästi, että Saksa ei aio kajota EU:n yhteen perusperiaatteeseen eli työvoiman vapaaseen liikkuvuuteen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)