Verkkouutiset

Sisäministeri Päivi Räsänen tapasi muslimiäitejä

Sisäministeri Päivi Räsänen (kd.) tapasi perjantaina muslimiäitejä keskustelutilaisuudessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tilaisuudessa pohdittiin, kuinka viranomaiset ja perheet voisivat yhdessä estää nuoria lähtemästä taistelualueille Syyriaan ja Irakiin.

Päivi Räsänen totesi, että huoli konfliktialueille lähtevistä nuorista on yhteinen.

– Suomen muslimiyhteisö on pieni ja maltillinen, ja se on useissa yhteyksissä tuominnut uskonnolla perustellun väkivallan käytön, hän sanoo.

Keskustelussa nousi esiin musliminuorten vaikea tilanne, jos nuoret ovat kasvaneet Suomessa, mutta eivät ole juurtuneet Suomeen, eivätkä toisaalta vanhempiensa kotimaahan.

Keskustelijoiden mielestä on tärkeää, että näillä nuorilla on mahdollisuus olla rakentamassa suomalaista yhteiskuntaa ja samalla omaa tulevaisuuttaan sen jäseninä.

Räsänen korosti viranomaisten ja muslimiyhteisön välisen vuoropuhelun merkitystä ongelman ratkaisemisessa ja perheiden tukemisessa. Samalla hän muistutti yhteistyön tärkeydestä myös jatkossa.

– Yhteistyön ja kanssakäymisen tulee olla jatkuvaa ja sitä tulee olla myös silloin, kun ongelmia ei ole, ministeri totesi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)