Verkkouutiset

Elteliä uhkaa 35 miljoonan euron seuraamusmaksu kartellista

Kilpailu- ja kuluttajavirasto KKV toimitti perjantaina markkinaoikeudelle esityksen 35 miljoonan euron seuraamusmaksun määräämiseksi Eltel Networksille ja Eltel Groupille.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Seuraamusmaksun määrässä on otettu huomioon rikkomuksen laatu, laajuus ja kestoaika sekä Eltelin huomattava liikevaihto, joka oli viime vuonna noin 1,1 miljardia euroa.

Viraston mukaan sen selvitykset osoittavat, että Eltel ja Empower Oy ovat syyllistyneet kilpailijoiden väliseen kiellettyyn yhteistyöhön voimajohtojen suunnittelun ja rakentamisen markkinoilla Suomessa.

Kielletty menettely alkoi viimeistään lokakuussa 2004 ja jatkui keskeytyksettä ainakin maaliskuuhun 2011. Empower vapautettiin kilpailulain perusteella seuraamusmaksusta, koska se paljasti kartellin.

KKV käynnisti selvityksensä sen jälkeen, kun kielletyn menettelyn toinen osapuoli Empower toimitti seuraamusmaksusta vapautuakseen virastolle tietoja ja todisteita kartellin toiminnasta. Viraston selvitykset osoittavat, että Eltel ja Empower ovat sopineet keskenään tulevien voimajohtohankkeiden hinnoista, katteista ja urakoiden jakautumisesta.

KKV katsoo, että Eltelin ja Empowerin menettelyssä on ollut kyse vakavasta kilpailunrajoituslain sekä EU:n säännösten vastaisesta kilpailurikkomuksesta.

Menettelyyn osalliset yritykset ovat olleet kaksi merkittävintä Suomessa toiminutta voimajohtourakointiyritystä, ja niiden vahingollinen yhteistyö on kattanut koko maan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)