Verkkouutiset

Asuntojen hintojen alueelliset erot kärjistyivät

Asuntomarkkinat ovat jakaantuneet yhä selvemmin alueellisesti kasvukeskuksien ja pienempien alueiden sekä pääkaupunkiseudun ja muun Suomen välille, kertoo LähiTapiola.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Muutto työpaikkojen perässä pienemmiltä paikkakunnilta kasvukeskuksiin ja erityisesti pääkaupunkisedulle ovat kärjistäneet alueellisia eroja.

Pääkaupunkiseudulla uusien kerrostaloasuntojen hinnat ovat olleet selvässä nousussa ja vanhat kerros- ja rivitaloasunnot ovat myös säilyttäneet hintansa epävarman taloustilanteen keskellä. Erityisesti pienet asunnot ovat käyneet hyvin kaupaksi.

– Muualla Suomessa epävarma taloustilanne on sen sijaan näkynyt yleisenä asuntojen hintojen laskuna, sanoo salkunhoitaja Jere Fredriksson LähiTapiolan kiinteistövarainhoidosta.

Tilastokeskuksen mukaan hinnat laskivat koko maassa 0,7 prosenttia edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Pääkaupunkiseudulla hinnat pysyivät ennallaan edellisvuodesta, kun taas muualla Suomessa hinnat laskivat 1,2 prosenttia.

Pääkaupunkiseudulla LähiTapiola ennustaa asuntojen hintojen pysyvän ennallaan vuoden loppuun, ellei työllisyydessä, ansiotasonkehityksessä tai lainamarkkinoilla tapahdu suuria ja nopeita muutoksia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)