Verkkouutiset

Keskustan Anttila: Yhteistyön rakentaminen jäänyt keskustalle

Keskustan Sirkka-Liisa Anttilan mielestä kokoomuksen ja SDP:n luottamuspula on ennen kokematon.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttilan (kesk.) mukaan Suomen poikkeuksellisen vakavien talous-, työttömyys- ja velkaongelmien ratkaiseminen edellyttää yhtä poikkeuksellista yhteistyötä.

– Keskusta on esittänyt yhteistyötä Suomen tulevaisuuden isoissa asioissa koko päättyvän vaalikauden. Valitettavasti se ei ole päähallituspuolueille kokoomukselle ja SDP:lle käynyt, Anttila kommentoi tiedotteessaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Anttilan mukaan Suomi tarvitsee tulevalla vaalikaudella hallituksen, eduskunnan, työmarkkina- ja yrittäjäjärjestöjen sekä muiden keskeisten toimijoiden yhteiskuntasopimuksen, jossa sovitaan taloutta kohentavista, työpaikkoja luovista ja kilpailukykyä parantavista uudistuksista.

– On sinällään erikoista, että yhteistyön rakentaminen on poliittisista puolueista jäänyt oppositiossa olevan Keskustan tehtäväksi. Se olisi hallituksen ja etenkin maata johtavan pääministeripuolueen tehtävä, toteaa Anttila.

– Kokoomus ja SDP ovat kuitenkin keskittyneet toistensa kanssa riitelyyn. Sen seurauksena uudistukset ovat jääneet tekemättä ja Suomi on ajautunut lamaan ja suurtyöttömyyteen.

Sirkka-Liisa Anttilan mukaan myös eduskunnan kaoottinen viimeinen viikko johtui päähallituspuolueiden välisestä luottamuspulasta. Hän kommentoi luottamuspulan viime päivinä kärjistyneen sellaisiin mittoihin, että ei vastaavaa muista.

– On ennen kokematonta, että maata johtava pääministeri vierittää hallituksensa epäonnistumisen valtiovarainministerin syyksi ja tekee sen vieläpä ulkomailta eli tässä tapauksessa EU-huippukokouksesta käsin. Yhtä outoa on, että valtiovarainministeri syyttää pääministeriä sopimusten jatkuvasta rikkomisesta, Anttila ihmettelee.

Sirkka-Liisa Anttilan mielestä on selvää, että näin ei voi jatkua, sillä suomalaiset ansaitsevat parempaa. Jotta Suomea voidaan alkaa laittaa kuntoon, on Anttilan mukaan kyettävä palauttamaan yhteiskunnastamme huvennut luottamus.

– Suomen rikki oleva johtaminen on korjattava. Uudelta pääministeriltä odotetaan johtamistaitoja sekä kykyä yhteistyön kokoamiseen ja ennen kaikkea luottamuksen rakentamiseen, hän painottaa.

– Eduskuntavaaleissa suomalaiset ottavat kantaa siihen, kenellä pääministeriehdokkaista näitä taitoja ja ominaisuuksia on.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)