Verkkouutiset

Huolto stressaa autoilijoita

Autohuolto on monille ylimääräinen riesa, joka aiheuttaa ajoittain stressiä, kertoo tuore kysely.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomalaisautoilijoista 33 prosenttia kokee autohuollon stressaavaksi ajoittain, ja 11 prosentille autoilijoista autohuolto aiheutti aina stressiä.

Vinkkejä autohuoltokysymyksiin haetaan ylivoimaisesti eniten korjaamolta ja autohuollosta (44 % vastaajista). Seuraavaksi eniten suomalaisautoilijat hakevat huoltovinkkejä netistä esimerkiksi googlaamalla. Näin tekee 29 prosenttia kyselyn vastaajista.

Sukupuolten väliset erot tulivat selkeästi esiin kysyttäessä puolison avusta autohuoltoasioissa. Noin 60 prosenttia naisista kysyy puolisolta vinkkejä autohuoltoon, mutta vain 2 prosenttia miehistä teki samoin.

Miehet luottavat muutenkin enemmän omaan tietämykseensä huoltoasioissa, sillä noin viidesosa miehistä ei kysy huoltovinkkejä keneltäkään.

Tutkimus toteutettiin huhtikuussa markkinatutkimusyhtiö M3 Research Oy:n nettipaneelissa Autoasi-korjaamoketjun toimeksiannosta. Tutkimuksen suunnitteli ja analysoi Pohjoisranta Burson-Marsteller Oy. Kohderyhmänä olivat 18–70-vuotiaat autoilevat suomalaiset, joista 97 prosentilla oli oma auto ja 3 prosentilla työsuhdeauto. Tutkimukseen haastateltiin tuhat vastaajaa ja lähtöotos oli kansallisesti edustava.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)