Verkkouutiset

SDP:n Backman: Vaalit eivät saa tulla talousratkaisujen eteen

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtajan Jouni Backmanin mielestä vaalikevät ei saa hidastaa välttämättömien talouspäätösten tekemistä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”Vaikea taloustilanne edellyttää, että tuleva vaalikevät ei hidasta toimia Suomen taloudellisen kurssin kääntämiseksi”, Jouni Backman toteaa tiedotteessaan.

Backman peräänkuuluttaa kaikkien toimijoiden yhteistyötä ja aktiivisuutta kasvun ja työllisyyden edellytysten vahvistamiseksi.

”Ratkaisuja tarvitaan hallituksesta tai vaalituloksesta riippumatta.”

Backmanin mukaan hallituksen ja eduskunnan on tehtävä täysipainoisesti töitä vaaleihin saakka.

”Nyt ei ole aika lyödä hanskoja tiskiin tai jarruttaa tärkeitä lakihankkeita. Ennen vaaleja on vietävä loppuun vielä useita julkisen talouden tasapainottamiseen ja kestävyysvajeeseen vaikuttavaa ratkaisua”, Jouni Backman sanoo.

”Viennin edistämiseksi tarvittavan kilpailukyvyn ja vakauden vahvistamiseksi olisi myös palkkaratkaisuja syytä valmistella riittävän hyvissä ajoin”, Backman toteaa.

Hänen mielestään kevään hallitusohjelmaneuvotteluissa olisi hyvä myös olla tiedossa valtion mahdollisten toimenpiteiden tarve ja rooli.

”Kun talous- ja työllisyystilanne näyttää edelleen heikkenevän, näitäkään ratkaisuja ei ole syytä lykätä myöhemmäksi”, hän muistuttaa.

Backmanin mukaan päätöksien lykkääminen tarkoittaa vain, että heti vaalien jälkeen edessä vieläkin suurempi ja vaikeampi urakka.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)