Verkkouutiset

Kerry: Pakotteet voidaan lopettaa muutamassa päivässä – mutta…

Putin väittää, että Venäjä tukee Ukrainan alueen koskemattomuutta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry sanoo, että Venäjän-vastaiset pakotteet voidaan tarvittaessa purkaa nopeasti. se edellyttää kuitenkin, että Venäjän presidentti Vladimir Putin tekee ”oikeat päätökset”.

– Nämä pakotteet voidaan poistaa viikkojen tai jopa päivien aikana, mutta päätös riippuu siitä, mitä Putin tekee, Kerry sanoi tiistai-iltana Lontoossa Euractivin mukaan.

Hänen mukaansa pakotteiden ainoa tarkoituksena on saattaa entiselleen ”kansainväliset normit”, joihin kuuluu valtioiden välisten rajojen kunnioittaminen ja valtioiden itsenäisyys.

Yhdysvallat valmistelee parhaillaan uusien pakotteiden käyttöönottoa. Se haluaa kuitenkin asettaa ne yhdessä EU-maiden kanssa.

Yhdysvaltain mukaan Kerryn puheet eivät ole ristiriidassa pakotesuunnitelmien kanssa, koska kaikki riippuu Venäjän toimista.

Ranskan presidentti François Hollande, Saksan liittokansleri Angela Merkel Ukrainan presidentti Petro Poroshenko neuvottelivat tiistaina puhelimessa Putinin kanssa. Merkel ja Hollande vaativat, että Minskin tulitaukosopimuksen ehtoja noudatetaan.

Venäjä totesi kannanotossaan, että neuvottelujen jatkaminen ja Minskin sopimuksen ehtojen täyttäminen on tärkeää. Kreml toivoo, että ”Normandian nelikko” jatkaa neuvotteluja edelleen Ukrainan tilanteen vakauttamiseksi. Nelikkoon kuuluvat Putin, Poroshenko, Merkel ja Hollande. He tapasivat kesäkuun alussa Ranskan Normandiassa.

Venäjä vaatii, että Ukraina vetää aseistuksensa pois Donbassin alueelta. Venäjä ei myöskään hyväksy Donetskin ja Luhanskin alueiden saartoa.

– Muuten on vaikeaa kuvitella Ukrainan alueen koskemattomuutta. Venäjä, kuten tiedätte, tukee Ukrainan koskemattomuutta, Putin sanoo Russia Today -julkaisussa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)