Verkkouutiset

Keskustan Laaninen: Epäluottamuksen ilmapiiristä on päästävä eroon

Keskustan puoluesihteerin Timo Laanisen mukaan vastuullisilta päättäjiltä edellytetään aivan uudenlaista asennoitumista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen puhui lauantaina Helsingissä keskustan puoluevaltuuston kokouksessa. Hänen mukaansa eduskuntavaalit olivat muutosvaalit.

Laaninen totesi, että nyt jos koskaan koko Suomi tarvitsee luottamusta ja yhteistyötä.

– Suomi on erittäin vakavissa talous-, työttömyys- ja velkaongelmissa, joiden ratkaiseminen edellyttää kaikilta vastuullisilta päättäjiltä aivan uudenlaista asennoitumista Suomen ja suomalaisten asioiden hoitamiseen ja jokaiselta suomalaiselta valmiutta puhaltaa yhteen hiileen, hän painotti.

Timo Laanisen mukaan ”Suomen johtaminen on ollut rikki. Tämä yhdistettynä nykyisten päähallituspuolueiden väliseen luottamuspulaan on osaltaan johtanut siihen, että Suomi on ajautunut tähän tilanteeseen”.

– Vaalitulos oli yksiselitteinen epäluottamuslause viimeisten neljän vuoden aikana toteutetulle kokoomusjohtoiselle politiikalle. Nyt suomalaiset odottavat ja myös ansaitsevat parempaa. Keskustaan kohdistuu tässä suhteessa isoja odotuksia.

– Kulunutta neljää vuotta leimanneesta epäluottamuksen ja kyräilyn ilmapiiristä on päästävä eroon. Muutos ei onnistu ilman laajaa yhteisymmärrystä, hän totesi.

Laaninen nosti kaksi asiaa keskustan ohjenuoriksi.

– Ensinnäkin, Suomeen tarvitaan lisää työpaikkoja. Vain työpaikat ovat kestävä ratkaisu velkaantumiseen ja siihen, että voimme turvata ihmisten tarvitsemat palvelut koko Suomessa.

Toiseksi seikaksi Laaninen mainitsi, että jokainen suomalainen on pidettävä mukana.

– Oikeudenmukaisuuden vaatimus päätöksenteossa korostuu sitä enemmän, mitä hankalampia ajat ovat. Suomi on vaarassa jakautua entistä pahemmin. Tulo- ja terveyserot ovat jatkuvasti kasvaneet, samoin alueellinen eriarvoisuus. Työttömyysluvut ovat pahentuneet kuukausi kuukaudelta, minkä seurauksena yhä useamman suomalaisen elämää määrittävät toivottomuus ja näköalattomuus. Tämän kehityksen kääntäminen on tärkein tehtävämme.

Luotaessa yhteistä näkemystä Suomen tulevaisuudesta on Timo Laanisen mukaan kuultava myös niiden suomalaisten ääntä, joilla ei ole vahvoja edunvalvojia tai tuntuvaa taloudellista valtaa.

Puoluesihteeri sanoi huomanneensa, että vaaleissa puolueen ”Suomi kuntoon -rallatuksesta tuli juuri sellainen korvamato kuin toivoimme”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)