Verkkouutiset

Rahoitusvakausvirasto aloittaa ensi vuoden alussa

Pankkien kriisinratkaisua koskeva uusi lainsäädäntö voimaan ensi vuoden alussa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tasavallan presidentti vahvisti perjantaina eduskunnan hyväksymät luottolaitosten ja sijoituspalveluyritysten kriisinratkaisua koskevat lait.

Uuden lainsäädännön myötä Suomessa aloittaa toimintansa uusi kriisinratkaisuviranomainen, Rahoitusvakausvirasto. Kansallisten kriisinratkaisutehtävien lisäksi virasto hallinnoi uutta rahoitusvakausrahastoa ja ottaa hoitaakseen talletussuojaan liittyvät tehtävät.

Uudella lainsäädännöllä pannaan täytäntöön EU:n luottolaitosten ja sijoituspalveluyritysten kriisinratkaisudirektiivin, talletussuojadirektiivin muutoksen ja kriisinratkaisuasetuksen edellyttämät muutokset kansalliseen lainsäädäntöön.

Lainsäädäntö on osa pankkiunionin luomisen toista vaihetta, jossa kaikkiin jäsenvaltioihin perustetaan kriisinratkaisuviranomainen. Viranomaiselle pitää säätää yhdenmukaiset ja tehokkaat valtuudet puuttua ongelmiin ajautuneiden luottolaitosten ja sijoituspalveluyritysten (laitosten) toimintaan.

Tavoitteena on valtiovarainminiteriön mukaan hoitaa kriisitilanteita veronmaksajien varoja suojaten niin, että ensisijainen vastuu on pankkien omistajilla ja sijoittajilla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)