Verkkouutiset

Automaattinen pysäköintijärjestelmä kehitteillä sähköautoille

EU:n rahoittamassa V-Charge-hankkeessa kehitetään yleisiin pysäköintitiloihin järjestelmää, jossa sähköauto kykenee pysäköimään ja tarvittaessa lataamaan itsensä täysin automaattisesti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Järjestelmän odotetaan Euroopan komission mukaan tulevan saataville muutaman vuoden sisällä. Sillä kerrotaan jo tehdyn onnistuneita kokeiluja Stuttgartin lentokentällä aiemmin tänä vuonna.

Järjestelmässä auton voi jättää vaikkapa rautatieaseman tai lentokentän pääsisäänkäynnin eteen ja antaa sen itse hakea itselleen pysäköintipaikan erityisellä mobiilisovelluksella.

Auto ottaa yhteyden pysäköintitilan palvelimeen, joka ohjaa sen oikeaan pysäköintiruutuun. Tarvittaessa sähköauto voidaan ohjata myös latauspisteeseen.

Koska GPS-signaalit eivät välttämättä aina kantaudu parkkihallien sisään, tutkijat ovat kehittäneet kamerapohjaisen järjestelmän, joka hyödyntää robotiikkaa ja antureita.

EU rahoittaa hanketta 5,6 miljoonalla eurolla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)