Verkkouutiset

Robotti tilasi sattumanvaraisesti ekstaasia netistä. Kuka rikkoi ja mitä lakia?

Taideprojektin kokeilu saattoi tuoda esiin tulevaisuuden juridisia ongelmia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Random Darknet Shopper on automatisoitu tietokonebotti, joka on ohjelmoitu ostamaan bitcoineilla viikossa sadan dollarin verran satunnaista tavaraa. Ostokset tehdään hakukoneiden ulkopuolella olevasta pimeästä verkosta, syvästä netistä, deep webista.

Ohjelmoijien mukaan eräänä päivänä he saivat postissa 10 ekstaasipilleriä ja väärennetyn Unkarin passin. Shopper oli käynyt ostamassa ne.

Kuka on vastuussa, ja missä määrin, kyseisistä ostoksista?

Fusion.netin mukaan USA:n lakien perusteella lienee niin, että botin jättäminen ilmeisellä tarkoituksella pimeään verkkoon salakuljetusta varten voi merkitä rikoksen tahallisuutta.

Koodaajat sanovat kantavansa vastuun. Näyttely kuitenkin on Sveitsissä ja koodaajat puhuvat maan lain kohdasta, jonka perusteella kyse on yleisen edun hyväksi tapahtuneesta taiteesta.

Entä tulevaisuuden robottien ja koneiden vastaavat toiminnot, kun koneet saavat yhä enemmän tehtäviä ja asiat monimutkaistuvat?

”Näyttää yhä selvemmältä, että tällaiset kysymykset muuttuvat hypoteettisistä taiteeksi ja jokapäiväisen elämän tosiasioiksi. Ja ihmettelen, miten valmiita me olemme”, Washingtonin yliopiston lakitieteen professori Ryan Calo toteaa Forbesissa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)