Verkkouutiset

Sauli Niinistö: Euroopan tilanne muuttunut dramaattisesti

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön mukaan globalisaatio ei sittenkään taannut vakautta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Elinkeinoelämän Keskusliiton kevätkokouksessa puhunut Sauli Niinistö arvioi, että Eurooppa on muutoksessa. Niinistön mukaan geopolitiikka on ottanut niskalenkin taloudesta, vaikka vielä 10 vuotta sitten tilanteen kuviteltiin kehittyvän päinvastoin.

– Euroopan tilanne on radikaalisti muuttunut. Se on tapahtunut kymmenessä vuodessa, Niinistö sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Niinistön mukaan aiemmin kuviteltiin, että globalisaatio ja markkinatalous sitovat erilaiset yhteiskunnat toisiinsa ja näin ollen tarjoavat vakautta. Näin ei ole käynyt. Niinistö tarjosi useita esimerkkejä, miten globalisaatio ei olekaan sitonut valtioita toisiinsa.

– Kyllä ne Isiksen miehet käyttävät farkkuja ja Ipadeja, mutta käyttäytyvät hieman eri tavoin.

– Siinä missä me tarjosimme demokratiaa, (Vladimir) Putin leimasi Euroopan heikkojen arvojen tyyssijaksi, Niinistö konkretisoi geopolitiikan nousua. Hän huomautti, että Putin nauttii edelleen kovaa kannatusta.

Tunnustus hallitusneuvotteluille

Niinistö antoi tunnustusta hallitusohjelman valmistelulle. Hänen mukaansa tämän vuosikymmenen aikana ei ole samanlaista henkeä ollut kuin meneillään oleva hallituksen muodostus.

– Olen tehnyt havainnon, että härkää on tartuttu sarvista paremmin kuin koskaan tällä vuosikymmenellä.

Niinistön mukaan on totuttava ajatukseen, että jostain on luovuttava. Se edellyttää, että suomalaiset ovat samassa veneessä. Presidentti uskoi suomalaisten selviävän talouden haasteista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)