Verkkouutiset

Tohtorit töihin yrityksiin uudella ohjelmalla

Yritykset, suomalaiset säätiöt ja FIMECC käynnistävät yhdessä kaikkia elinkeinoelämän ja tieteen aloja koskevan tohtorien työllistämisohjelman.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tohtoreiden siirtymistä nykyistä laajemmin yksityisen sektorin palvelukseen yritetään vauhdittaa uudella Post Docs in Companies -ohjelmalla.

Ohjelman toteutuksesta vastaa FIMECC-osakeyhtiö, joka on metallituote- ja koneenrakennusalan yritysten ja tutkimuslaitosten strategisen huippuosaamisen keskittymä.

Yhtiön tiedotteen mukaan tohtorikoulutettujen työllistyminen elinkeinoelämän piirissä voidaan varmistaa sillä, että väitökset ja niiden jälkeiset niin sanotut Post Doc -tutkimukset tehdään yrityksiä kiinnostavista aiheista.

Ohjelman toivotaan lisäävän elinkeinoelämän tietoisuutta tulevista tohtoreista ja heidän osaamisestaan sekä luovan yksityiselle sektorille entistä paremmat kannusteet palkata tohtoreita.

Suomen Kulttuurirahasto tukee ohjelmaa 250 000 eurolla. Muita rahoittajia ovat KAUTE-säätiö, Tekniikan Edistämissäätiö ja Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö.

– Nyt saadaan elinkeinoelämän sitoutumisen kautta rahoituksellemme suuri vipuvaikutus, kun säätiöt voivat tuottaa julkista hyötyä yksityisen sektorin ongelmanratkaisuista. Tämä on aivan uudenlainen mekanismi Suomessa, kertoo Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiön asiamies Laura Juvonen tiedotteessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)