Verkkouutiset

Tulevaisuuden koululuokka pohjaa eteläkorealaiseen teknologiaan

Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunnassa otetaan käyttöön uutta oppimisteknologiaa edustava Toimiva Digiluokka.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Uuden teknologian odotetaan kehittävän tietotekniikan tukemaa opetusta ja koulutusta Suomessa. Toimivassa Digiluokassa on käytössä Samsungin LFD- ja tablettiteknologiaa hyödyntävä Samsung School -laitekokonaisuus.

Informaatioteknologian tiedekunnan dekaani Pekka Neittaanmäki arvioi, että projektin avulla voidaan kehittää tietotekniikan tukemaa opetusta ja koulutusta eri kouluvaiheissa.

– Etelä-Koreassa on tehty valtava pohjatyö opetusmateriaalin, digitaalisen oppimisympäristön ja kouluhallintajärjestelmän kehittämiseen liittyen. Meidän tehtävämme on tutkia, miten tämä pohjatyö ja Suomen huippuluokan pedagoginen osaaminen voidaan yhdistää, hän sanoo.

Jyväskylän yliopisto tutkii, miten oppilaat ottavat vastaan uuden oppimisympäristön ja siihen liittyvän teknologian.

– Samalla testaamme eri oppimissisältöjen soveltuvuutta suomalaiseen kouluympäristöön, kertoo Neittaanmäki.

Projektorit ja piirtoheittimet kierrätykseen

Jyväskylän yliopistossa on tutkittu tablettien soveltuvuutta pedagogiseen käyttöön jo yli kaksi vuotta. Neittaanmäen mukaan tietotekniikan opetuskäytön tähänastinen ongelma on ollut pirstalaisuus.

– Oppimisjärjestelmä, oppimateriaalit ja hallintajärjestelmä ovat aiemmin olleet irrallisia elementtejä. Toimiva Digiluokka -malli yhdistää kaiken yhteen, älykkäästi suunniteltuun kokonaisratkaisuun. Opettajille konsepti tarjoaa hallittavan opetusympäristön, joka muun muassa helpottaa oppilaiden oppimisen kehityksen seuraamista, Neittaanmäki sanoo.

Toimiva Digiluokka –konseptiin kuuluu tablettitietokoneiden lisäksi muun muassa LFD-tekniikka, joka korvaa vanhentuneen projektoriteknologian.

– Interaktiivisina piirtotauluina toimiville LFD-näytöille voi tuoda kuvia, artikkeleita ja internet-sisältöä. Sille voi piirtää ja kirjoittaa, ja oppimateriaalia voi tehokkaasti jakaa suoraan oppilaiden päätelaitteille. Oppimisympäristö on helppokäyttöinen ja luonteva tapa hyödyntää nykytekniikkaa opetuksessa, Neittaanmäki kertoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)