Verkkouutiset

Uudellamaalla katkesi venäläisturismin kasvu

Venäläisturismin kasvu on vuosia ollut voimakasta, mutta tämän vuoden alusta kasvu on alkanut taittua Uudellamaalla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäläiset ovat suurin ulkomaalaisten matkailijoiden ryhmä sekä Uudellamaalla että koko maassa, kerrotaan Uudenmaan liitosta.

Venäläisturismin kasvu on liiton mukaan vuosia ollut voimakasta, mutta tämän vuoden alusta kasvu on alkanut taittua.

Syynä on Uudenmaan liiton mielestä Venäjän huono taloustilanne ja ruplan heikentyminen.

Liitto on tehnyt selvityksen matkailun kehityksestä Uudellamaalla. Matkailuala on kasvanut alueella yli 80 prosenttia 17 vuodessa.

Helsinki on selvityksen mukaan selvä ykköskohde, mutta myös Vantaa on kasvattanut majoitustoimintaansa. Kongressimatkailussa Espoo puolestaan on suosittu kohde.

Uudellamaalla yöpyy vuosittain noin kolme miljoonaa matkailijaa. Esimerkiksi toissa vuonna Uudellamaalla yöpyi Suomen matkailijoista reilu neljännes, joista 64 prosenttia Helsingissä.

Pääkaupunki on etenkin Euroopan ulkopuolelta tulevien ykköskohde.

– Uudellemaalle saapuu eri maista väkeä varsin monipuolisesti, kun taas Pohjois-Suomen ulkomaalaiset turistit ovat lähes aina joko Euroopasta tai Aasiasta, kertoo matkailun erityisasiantuntija Tarja Koistinen Uudenmaan liiton tiedotteessa.

Venäläisten jälkeen Uudellamaalla vierailee eniten saksalaisia, ruotsalaisia ja englantilaisia. Kymmenen kärkeen mahtuvat myös yhdysvaltalaiset, japanilaiset ja kiinalaiset.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)