Verkkouutiset

Kansanedustaja: Venäjän johto pelkää kansan nousemista kapinaan

Perussuomalaisten kansanedustaja Reijo Tossavainen kannattaa Fennovoimaa, mutta heivaisi Rosatomin pois. Hänen mukaansa asia on nähtävä osana taloudellisia pakotteita, joita on kohdistettava Venäjää vastaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Reijo Tossavaisen (ps.) mielestä Fennovoiman ydinvoimala tulisi rakentaa, mutta ilman Rosatomia. Hänen mukaansa tilalle voisi tulla Fortum yksin tai muiden toimijoiden kanssa. Tossavaisen mielestä ”Venäjän valtion politiikka on näillä näkymin pitkälle tulevaisuuteen imperialistista”. Fennovoima on hänen mukaansa Venäjän ja muun maailman välisessä pelissä vain pieni osa kokonaisuutta.

”Silti jokainen palanen on yhtä tärkeä. Vain riittävän yhtenäinen rintama tuottaa toivotun tuloksen”, hän kirjoittaa tiedotteessaan.

Venäjän johto ei Tossavaisen mukaan pelkää vaaleja, sillä ne ovat vain vallan välikappale. Sen sijaan Venäjän johto pelkää hänen mielestään kansan nousemista kapinaan ”kuten esimerkiksi Ukrainassa tapahtui”.

”Ja kansa lähtee kaduille, jos talous lähtee selvään alamäkeen. Ja jotta näin tapahtuisi, pitää painostuskeinojen olla tehokkaita”.

Tossavaisen mielestä on selvää, että taloudelliset painostuskeinot sattuvat myös omaan nilkkaan, mutta ne on kestettävä. Hänen mukaansa EU-maille ja muille samassa rintamassa oleville maille vaikutukset ovat joka tapauksessa paljon pienemmät kuin Venäjälle, sillä ”kansantaloutena Venäjä on hämmästyttävän pieni monen muun maan rinnalla”.

”Emme halua sotia, mutta Venäjän valloituspyrkimykset on torjuttava, niin mitä silloin on tehtävä? Vastaus on helppo antaa: neuvotellen ja talouspakottein.”

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)