Verkkouutiset

”Vähäisen liikunnan kansantaloudellinen vaikutus on miljardiluokkaa”

Tuoreen urheiluministerin valtiosihteeri vaatii toimia liikkumattomuuden estämiseksi. Hänen mukaansa ilmiön ratkaiseminen vaatii mukaan koko suomalaista yhteiskuntaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

RKP:n urheiluministeri Carl Haglundin valtiosihteeri Marcus Rantala (r.) vaatii yhteistä tahtotilaa liikkumattomuuden estämiseksi. Hänen mukaansa liikkumattomuudella on vahva yhteys kansantalouteen, kansanterveyteen, mielenterveyteen, työurien pituuteen, terveyspalveluiden tarpeeseen, syrjäytymiseen ja vanhenevan väestön toimintakykyyn.

– Liikkumattomuus on ilmiö, jonka ratkaiseminen vaatii mukaan koko suomalaista yhteiskuntaa, Rantala sanoo tiedotteessaan.

Väestön vähäisen liikunnan kansantaloudellinen vaikutus on Rantalan mukaan arviolta miljardiluokkaa. Hänen mukaansa kysymys kuuluukin, onko liikkumattomuus niin suuri yhteiskunnallinen kysymys, että sen ehkäisemisen tulisi kuulua tulevan hallituskauden kärkitavoitteisiin.

Rantalan mielestä ei valtioneuvostotasolla riitä, että urheiluministeri miettii ja toimii asiassa, kun lähes kaikissa ministeriöissä on jokin linkki olemassa siihen, miten ihmiset liikkuvat. Hänen mukaansa tämä tarkoittaa käytännössä muun muassa toimenpiteitä kävelyn ja pyöräilyn edistämiseksi, liikuntaneuvontaa ja terveyden edistämistä osana sosiaali- ja terveyspalveluita, ulkoiluolosuhteita ja luonnon virkistyskäytön edistämistä, mutta myös koulutusjärjestelmässä tapahtuvaa liikunnan opetusta sekä kaikkien oppilaitosten liikunnan edistämistoimenpiteitä.

– Liikkumattomuuden ehkäisy on tyypillinen yhteiskunnallinen ongelma, johon siilomaisen hallintorakenteen on vaikea vastata. Tärkeää on toimia asiassa yhdensuuntaisesti.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)