Verkkouutiset

Fennovoima kertoo jo jotain: lupahakemus painaa 250 kiloa

Ydinvoimayhtiöltä odotetaan hakemusta tänään.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Fennovoima aikoo tänään jättää ydinvoimalan rakennuslupahakemuksen Suomen hallitukselle. Lupahakemukseen tulee liittää turvallisuusselvitys, jonka Säteilyturvakeskus tutkii.

Fennovoima kertoo nettisivuillaan, että hakemus liitteineen sisältää 50 000 sivua kuvauksia ydinvoimalan tekniikasta, laitospaikasta ja laitostoimittajan organisaatiosta. Dokumentti painaa 250 kiloa.

– Hakuprosessi määräytyy ydinenergialaista. Jotta luvan saa, on voimalaitoksen turvallisuus- ja käyttöjärjestelmiä koskevan suunnittelun oltava pitkällä, kuvailee Fennovoiman lisensiointipäällikkö Janne Liuko.

Lupahakemus tulee jättää tänään valtioneuvostoon kello 16.15. mennessä. Fennovoiman tulee silloin kertoa myös yhtiön omistuspohja. Eduskunnan päätöksen mukaan vähintään 60 prosenttia omistuksesta tulee olla kotimaista, tosin kotimaaksi luetaan tässä yhteydessä myös EU ja ETA-alue.

Toistaiseksi kotimainen omistus on jäänyt alle 60 prosentin. Suomalainen energiayhtiö Fortum on luvannut osallistua Fennovoimaan 15 prosentin osuudella, mikä nostaisi kotimaisen omistuspohjan riittävän korkeaksi, mutta Fortum ei ole vielä vahvistanut osallistumistaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)