Verkkouutiset

”Kohtuukäyttäjät ovat ääripäiden armoilla”

Olutliiton puheenjohtajan Heikki Kähkösen mielestä ääripäät määräävät Suomen alkoholipolitiikassa valtaenemmistön etujen vastaisesti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Käsittämätön suo missä ollaan, Heikki Kähkönen puuskahtaa. Esimerkiksi mainontakielto on hänen mielestään aivan älytön.

Mainontakielto on aiheuttanut ylilyöntejä, eivätkä virkamiehet pysty valvomaan sitä. Käräyttäjäorganisaatio tekee heti valituksen, jos olutpullon kuva välähtää jossain muualla kuin television urheilulähetyksessä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Tämän järjettömyyden sijaan voitaisiin Kähkösen mielestä ryhtyä puhumaan kulttuurisesta sisällöstä, matkailullisista asioista ja alkoholipolitiikan perusteista.

Hän muistuttaa, että suomalaisista vain 10–15 prosenttia on suurkuluttajia, jotka juovat reilusti yli puolet kaikesta alkoholista. Täysraittiita on kymmenen prosenttia, ja loput kolme neljäsosaa on kohtuukäyttäjiä.

Nyt täysraittiit tekevät alkoholipolitiikkaa rapajuoppojen kanssa ja pitävät kohtuukäyttäjistä huolta.

– Olen ihmetellyt, että mitä h——n demokratiaa tämä on. Missään muussa asiassa meillä ei valtaenemmistö alistu kahden ääripään rajoituspolitiikkaan.

Olutliitto on Kähkösen mukaan ehdottomasti kohtuukäytön kannalla. Juodaan vähemmän kerralla ja juodaan parempia juomia.

Hän huomauttaa, että lukuisissa kansainvälisissä tutkimuksissa on todettu alkoholin ehkäisevän kohtuullisesti käytettynä sydän- ja verisuonitautien ja kakkosluokan diabeteksen syntymistä.

– Määrät ratkaisevat. Aikuinen mies voi juoda huoletta päivittäin puoli litraa tai lähes litran olutta, Kähkönen arvioi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)