Verkkouutiset

”Terrorismin uhka ei ole koskaan ollut suurempi”

Yhdysvaltojen tulevat presidenttiehdokkaat tuomitsevat Turkin Istanbulin terroriteot ja vaativat toimia terrorismia vastaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Terroristit ovat jälleen iskeneet erään Nato-liittolaisemme sydämeen. Kaikki amerikkalaiset seisovat yhdessä Turkin kansan rinnalla tätä vihan ja väkivallan kampanjaa vastaan, Yhdysvaltojen demokraattien tuleva presidenttiehdokas Hillary Clinton toteaa lausunnossaan Turkin terrori-iskusta.

– Isku Istanbuliin vain vahvistaa tahtoamme päihittää terrorismin ja radikaalin jihadismin voimat kaikkialla maailmassa. Se muistuttaa meitä myös siitä, ettei Yhdysvallat voi perääntyä. Meidän on syvennettävä yhteistyötämme Lähi-idän ja Euroopan liittolaistemme kanssa tämän uhkan voittamisessa. Tällainen yhteistyö on elintärkeää kotimaan suojelemisessa ja maamme turvaamisessa. Uhrit, heidän omaisensa ja Turkin kansa ovat ajatuksissamme ja rukouksissamme.

Clintonin kilpakumppani, republikaanien tuleva presidenttiehdokas Donald Trump kommentoi asiaa Twitterissä ja medialle lähettämässään lausunnossa. Siinä missä Clinton painotti ulkopolitiikkaa, keskittyi Trump kotimaahan.

– Istanbulissa kuolleiden ja loukkaantuneiden perheet ovat rukouksissamme. Koko maailma on tyrmistynyt ja kauhuissaan, Trump totesi lausunnossaan Independentin mukaan.

– Terrorismin uhka ei ole koskaan ollut suurempi. Vihollisemme ovat raakoja ja armottomia ja ovat valmiita tekemään mitä tahansa murhatakseen heidät, jotka eivät taivu heidän tahtoonsa. Meidän on ryhdyttävä toimiin suojellaksemme Amerikkaa terroristeilta ja tehdä kaikki voitavamme parantaaksemme turvallisuuttamme ja pitääksemme Amerikan turvassa.

Trump päivitteli Twitterissä ”jälleen uutta terrori-iskua” ja kysyi, ”tuleeko maailma koskaan tajuamaan, mitä tapahtuu”.

– Meidän on tehtävä kaikki mahdollinen tämän karmean terrorismin pitämiseksi poissa Yhdysvalloista, hän totesi toisessa tviitissään.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)