Verkkouutiset

Ilkka Kanerva uskoo LM:ssä Venäjä-pakotteiden tehoon

Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen puheenjohtaja Ilkka Kanerva (kok.) uskoo Lännen Median haastattelussa, että pakotteet purevat vielä Venäjään.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ilkka Kanervan sanoo muun muassa Turun Sanomien julkaisemassa haastattelussa, ettei pakotteiden teho ole hiipunut, vaan ne tulevat jättämään jälkiä Venäjän talouteen, mitä pitempään ruplan kurssi heikkenee ja raakaöljyn maailmanmarkkinahinnat painuvat alas.

– Totta kai pakotteet tulevat sitä merkittävämmäksi keinoksi, mitä enemmän aikaa kuluu, vaikka tilanne ei ole vielä ratkennut tämänhetkisillä painostustoimenpiteillä, hän sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Pakotteiden vaikuttavuutta on kyseenalaistettu, sillä Euroopan unionin ja Yhdysvaltain taloustoimilla ei ole saatu vieläkään ratkaistua yli toista vuotta jatkunutta Itä-Ukrainan kriisiä.

Maanantaina ulkoministeri Timo Soini (ps.) kertoi Lännen Medialle, ettei EU aio kuitenkaan luopua pakotteista ennen kuin Ukrainan hallituksen ja Venäjän tukemien separatistien välistä tulitaukoa käsittelevän Minskin sopimuksen tavoitteet on saatu toteutettua. Tällä hetkellä Minskin sopimuksen toteutuminen on osin jopa hankaloitunut.

Kanervan mukaan erityisesti Ukrainan sisäpoliittinen epävakaus vaarantaa yli vuosi sitten tehdyn sopimuksen täytäntöönpanoa. Ukrainan sisäpoliittisen vakauden lisäksi Kanervan mielestä Itä-Ukrainan tilanteen rauhoittuminen vaatii edelleen toimia Venäjältä.

–  Ukrainan sisäiset uudistukset pitäisi saada voimaan. Sen lisäksi separatistien toiminta saada laantumaan niin, että siellä olisi asialliset edellytykset humanitaarisen avun perille saattamisessa, mutta vaikealta se näyttää, hän toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)