Verkkouutiset

Professori HS:lle: Perustulo olisi ikuinen kotihoidontuki tai opintotuki

Professori Heikki Hiilamon mielestä yleinen perustulo olisi ongelma ainakin kotiäitien ja opiskelijoiden työllistymisen kannalta, kertoo Helsingin Sanomat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Helsingin yliopiston sosiaalipolitiikan professori Heikki Hiilamo arvioi Helsingin Sanomille, että perustulo olisi käytännössä ikuinen kotihoidon- tai opintotuki eli käänteinen kannustin näiden ryhmien työllistymiselle.

Sen sijaan toimeentulotuen saajien suureen määrään perustulo ei hänen mielestään kaavaillulla tasolla vaikuttaisi juuri lainkaan ilman muun tukijärjestelmän uudistamista.

Hiilamon mukaan hallitus tavoittelee perustulolla vääriä päämääriä. Perustulo ei hänen mielestään ole oikea keino kannustinloukkujen purkamiseen tai työllisyyden parantamiseen, vaan se on lähinnä ideologinen valinta.

Kyse on hänen mielestään siitä, halutaanko kaikille tarjota perustoimeentulo ilman tarveharkintaa ja hyväksytäänkö, että sillä voi olla aktivoivia mutta myös passivoivia vaikutuksia.

Sosiaali- ja terveysministeriössä valmistellaan parhaillaan lakia perustulokokeilusta. Kokeiluun valittavat saisivat kerran kuukaudessa kahden vuoden ajan noin 600 euron perustulon, joka korvaisi perusturvaetuudet. Kokeilu alkaisi ensi vuonna.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)