Verkkouutiset

Iltalehden kysely: Ay-liikkeellä on liikaa valtaa

Iltalehden Taloustutkimuksella teettämän kyselyn mukaan yli puolet kansasta ajattelee ay-liikkeellä olevan liikaa valtaa poliittisiin puolueisiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Viikonvaihde-liitteessä julkaistujen tulosten mukaan 53 prosenttia suomalaisista on väitteen kanssa täysin tai jokseenkin samaa mieltä. Eri mieltä on ainoastaan 37 prosenttia vastanneista.

Niukka enemmistö, 51 prosenttia vastanneista, katsoo ay-liikkeen vallan olevan liian suurta myös työelämää koskevissa kysymyksissä.

SDP:n, vasemmistoliiton ja vihreiden kannattajat katsovat muita harvemmin ay-liikkeellä olevan liikaa vaikutusvaltaa.

Kaikista vastanneista 49 prosenttia kokee kuitenkin ammattiyhdistysliikkeen edistävän Suomen menestystä.

Kun kysyttiin Suomen etuja edistäviä toimijoita, korkeimman prosentin saivat pienet ja keskisuuret yritykset. Peräti 85 prosenttia katsoo niiden edistävän Suomen etua.

”Kun suomalaisille – niin Suomen kansalaisille kuin muillekin täällä vakituisesti asuville – saadaan riittävästi töitä, joilla tulee toimeen, kaikki muu korjaantuu sen jälkeen kuin itsestään”, arvioi Taloustutkimuksen tutkimuspäällikkö Juho Rahkonen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)