Verkkouutiset

Yle: Verkkokaupat lähettävät Ahvenanmaalta verovapauden takia

Verkkokaupat välttävät arvonlisäveron postittamalla asiakkaille tavarat Ahvenanmaalta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yle Uutisten reportaasissa kerrotaan Ahvenanmaan verovapauden houkuttelemista yrityksistä.

Åland Postin asiakkaina on noin 40 verkkokauppaa. Maarianhaminan lentokentän kupeeseen on noussut Åland Postin valtava logistiikkakeskus kauppojen varastoineen. Viime vuonna lähetysten määrä kaksinkertaistui.

Ahvenanmaa ei kuulu EU:n veroalueeseen, joten tavaran lähettäminen Manner-Suomeen tai muualle EU:iin on maahantuontia. Alle 22 euron paketin voi lähettää laillisesti ilman 24 prosentin arvonlisäveroa.

Siksi verkkokaupan pienet tuotteet varastoidaan, pakataan ja lähetetään nyt Ahvenanmaalta.

Äland Postin talousjohtaja Johan Sundblom sanoo, että kilpailu asiakkaista on kivenkovaa.

”Yritykset etsivät sopivaa maata, josta lähettää tavarat: Venäjältä, Sveitsistä, Norjasta, Kanaalisaarilta tai Gibraltarilta”, Sundblom sanoo Ylelle.

Postin kanssa Ahvenanmaalla kilpailee muun muassa yksityinen Pectus Pack, jota käyttää esimerkiksi Otavan Suuri suomalainen kirjakerho.

Halpakauppaketju Tokmannin perustaja Kyösti kakkonen ihmettelee Ylelle, miten verokäytäntö ylipäänsä on mahdollinen. Hän pitää verovenkoilua sairaana ilmiönä ja sanoo sen vääristävän ikävällä tavalla kilpailua.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)