Verkkouutiset

Kaikkein kovimmat pakkaset ohi

Ilmatieteen laitoksen mukaan pakkanen jatkuu ensi viikollakin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ilmatieteen laitoksen päivystävän meteorologin Ari-Juhani Punkan mukaan kireitä pakkasia oli vielä perjantaina ympäri Suomea. 30 asteen lukemia on paikoittain vielä Kainuussa, Keski-Suomessa, Pohjois-Karjalassa ja Uudellamaalla.

Perjantaina päivällä sää lauhtui, mutta pakkanen pysyi vielä kireänä ainakin maan keskiosissa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Kovimmat pakkaset ovat Punkan mukaan pian kuitenkin tältä erää ohi.

Inarijärven ympäristössä pakkanen lauhtui jo aamulla kymmenen asteen tienoille.

Kevyttä lunta sataa tänään lähes koko maassa, Satakunnassa, Pohjanmaalla ja Lapissa sade voi olla sakeampaa.

– Lumisateet hieman lykkääntyvät, eikä enempää lumisateita todennäköisesti tule tällä viikolla, paitsi sunnuntaina saattaa tulla hieman lännessä. Ensi viikon alussa Etelä-Suomessa lunta voi tulla reilummin. Pakkanen jatkuu vielä ensi viikollakin, Punkka kertoo Iltalehdelle.

– Nopeat lauhtumiset ovat usein hankalia. Jos putket ovat jäätyneet ja sulavat nyt nopeasti, voi tulla vuotoja. Putkistot ovat kovilla, Punkka sanoo.

Pakkanen vaikeuttaa edelleen joukkoliikennettä. Useita juna- ja bussivuoroja on peruttu myös perjantaina, kertoo VR tiedotteessaan.

Kaukoliikenteen junavuoroja on peruttu kymmenkunta. Matkustajat ohjataan korvaaviin kulkuvälineisiin, esimerkiksi myöhemmin lähteviin junavuoroihin tai linja-autoihin. VR kehottaa matkustajia varautumaan myös myöhästymisiin. VR on perunut joitain junavuoroja myös lauantailta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)