Verkkouutiset

IS-tutkimus: Sauli Niinistö olisi ylivoimainen presidentinvaalissa

Sauli Niinistö ottaisi murskavoiton presidentinvaalissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Jos Sauli Niinistö on ehdolla toiselle presidenttikaudelle, on hänen kannatuksensa ylivoimainen. Ilta-Sanomien Taloustutkimuksella teettämän tutkimuksen mukaan 65 prosenttia kantansa päättäneistä äänestäisi Niinistöä, jos hän olisi ehdokkaana vuoden 2018 presidentinvaalissa.

Vuoden 2012 vaaleista asetelma on pysynyt siinä mielessä samana, että toiseksi eniten äänestäjiä löytyisi vihreiden Pekka Haavistolle. Häntä äänestäisi 15 prosenttia vastaajista.

Kaikki muut mahdolliset haastajat tulevat kaukana Niinistön ja Haaviston takana.

Jos Niinistö ei asettuisi ehdolle, Haavisto olisi suosituin. Hän saisi 32 prosenttia kantansa kertoneiden äänistä. Keskustan Juha Sipilä nousisi kilpailemaan Haaviston kanssa 21 prosentin kannatuksellaan.

Sen sijaan kokoomukselle ei pärjäisi presidenttikilvassa, jos se valitsisi ehdokkaakseen puheenjohtajansa Alexander Stubbin. Häntä äänestäisi kantansa kertoneista vain yhdeksän prosenttia ja oman puolueen äänestäjistäkin vain 38 prosenttia.

Jos Niinistö olisi ehdokkaana, perussuomalaisten Timo Soinia olisi valmis äänestämään vain kaksi prosenttia kantansa kertoneista äänestäjistä. Jos Niinistö ei olisi ehdolla, Soinin kannatus nousisi kuuteen prosenttiin.

Tutkimusta varten haastateltiin 976 vastaajaa joulukuun lopulla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)