Verkkouutiset

Aalto-yliopisto kattaa 320 hengen vähennyksellä vasta neljänneksen leikkauksesta

Aalto-yliopiston yhteistoimintaneuvottelut on saatu päätökseen ja tämän hetkisen arvion mukaan henkilöstöä vähennetään 320 hengellä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yt-neuvottelut koskivat noin 4 100 henkilöä eli Aalto-yliopiston koko henkilöstöä professoreita lukuun ottamatta.

Neuvottelujen jälkeen yliopiston arvioi henkilöstön vähennystarpeeksi enintään 190 henkilöä, kun lisäksi henkilöstön määrä vähennetään 130 henkilöllä vuoden 2018 loppuun mennessä eläköitymisten, määräaikaisten työsuhteiden päättymisten sekä muiden muutosten kautta.

Työnantajaselvitys valmistuu tammikuun loppuun mennessä. Irtisanomiset tehdään pääsääntöisesti jo helmikuun aikana, ja irtisanotuille luvataan työllistymisvalmennusta.

Aalto-yliopisto arvioi säästävänsä henkilöstön vähennyksillä noin 17 miljoonan euroa vuodessa. Tämä kattaa kuitenkin vasta noin neljänneksen julkisen rahoituksen leikkauksesta, joka on arviolta 66 miljoonaa euroa vuoteen 2018 mennessä. Laskelmat on tehty vuoteen 2015 verrattuina.

Pääosan leikkauksista yliopisto aikoo kattaa säästämällä tila- ja -ostokuluissa, käyttämällä sijoitustoiminnan tuottoja sekä hakemalla lisärahoitusta.

– Ideoimme loppuvuodesta yhdessä henkilöstön kanssa erilaisia vaihtoehtoja säästöjen toteuttamiseksi. Esiin tulleet vaihtoehdot punnittiin huolella talouden tasapainottamista suunniteltaessa, kertoo Aalto-yliopiston rehtori Tuula Teeri tiedotteessa.

Hänen mukaansa yliopisto on tehnyt kaiken mahdollisen ydintoimintansa turvaamiseksi ja pyrkii saavuttamaan suurimman osa säästöistä tila- ja ostokuluista,

– On kuitenkin muistettava, että näin mittavat leikkaukset jo aikaisemmin vuosina 2014–2015 tehtyjen säästöjen lisäksi asettavat henkilöstön kantokyvyn äärirajoille. Ymmärrän ja jaan huolen, jota henkilöstö kokee työsuhteidensa jatkumisesta, Teeri kertoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)