Verkkouutiset

Egyptiläispoliitikko: Naisten todistettava neitsyytensä testeissä ennen yliopistoon pääsyä

Elhamy Aginan mukaan neitsyystesteillä voitaisiin selvittää, elääkö nainen salaisessa urfi-avioliitossa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Egyptissä parlamentin jäsen Elhamy Agina on ehdottanut, että naisten tulisi mennä ensin testeihin, joissa todetaan heidän neitsyytensä, ennen kuin he voivat päästä yliopistoon, uutisoi Egyptian Streets.

Aginan ehdotuksen mukaan naiset voisivat saada opiskelijakortin vain, jos he olisivat käyneet läpi neitsyyden todentamiseen tarkoitetun testin.

‒ Jos nainen haluaa yliopistoon, hänet on tutkittava lääketieteellisesti ja todistettava, että hän on ”Miss”. Jokaisen naisen tulee esittää testistään todistus, Agina sanoo.

”Miss” on egyptiläisessä kulttuurissa neitsyttä tarkoittava hienotunteisempi ilmaus.

‒ Kenenkään ei tulisi suuttua tällaisesta päätöksestä. Jos joku suuttuu, se merkitsee, että hän pelkää tyttärellään olevan urfi-avioliitto, Agina sanoo.

Urfi-avioliitton voi päästä ilman morsiamen huoltajan suostumusta. Egyptin yhteiskunnassa urfi-liitot ovat pääasiassa sala-avioliittoja. Niiden uskotaan olevan melko yleisiä varsinkin niiden nuorten parien keskuudessa, joilla ei ole varaa suuriin hääjuhliin.

Agina on joutunut lausunnoistaan kovaan mediaryöpytykseen.

Hän sanoo osallistuneensa keskusteluun siitä, miten urfi-liitot voitaisiin estää. Agina sanookin ehdottaneensa, että koska hallituksella ei voi olla oikeutta saada pareilta tietoa, ovatko he urfi-liitossa, yliopistosairaalat voisivat hallituksen käskystä ottaa selvää naisten neitsyydestä ja näin yliopistot voisivat kertoa heidän vanhemmilleen.

‒ Mitäpä, jos määräisimme pakollisen älykkyystestin poliitiikoille, jotka ehdottavat tällaista hölynpölyä, tviittasi toimittaja Jacky Habib.

Elhamy Agina on tullut tunnetuksi myös muista rajuista väitteistään. Viimeisimpänä Agina kommentoi tällä viikolla Italiaan matkalla olleista ja matkalla hukkuneista 160 pakolaisesta, että he eivät ansaitse sympatiaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)