Verkkouutiset

Kansanedustaja suivaantui sähkön siirtohintojen korotuksista: ”halveksivat lakia”

Kansanedustaja Jari Myllykoski (vas.) edellyttää hallitukselta ja elinkeinoministeri Olli Rehniltä (kesk.) välittömiä toimia rajujen sähkön siirtohintojen korotusten kohtuullistamiseksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Korotuksia perustellaan verkon parannushankkeilla. Velvoite verkon parannushankkeisiin tulee vuonna 2013 säädetystä sähkömarkkinalaista. Nyt syntynyt tilanne sotii kuitenkin lain henkeä vastaan, sillä tuolloin mietinnön antaneen talousvaliokunnan tahto oli ehkäistä kohtuuttomat hinnankorotukset, Jari Myllykoski kirjoittaa blogissaan.

– Kustannusten hillitsemiseksi siirtymäaikaa toteuttaa vaadittavat parannustyöt pidennettiin 15 vuoteen. Näin hintoja ei korotettaisi kertarysäyksellä. Hallituksen ei pidä jäädä odottelemaan energiamarkkinaviraston raporttia, vaan ryhdyttävä välittömästi korjaaviin toimiin, hän vaatii.

Hän huomauttaa, että pääministeri Juha Sipilä (kesk.) pohti pääministerin kyselytunnilla sähkön siirtohintojen korotusten syitä ja piti tarpeellisena käydä huolellisesti läpi, onko siirtomaksun korotusten takana tilanteen väärinkäyttöä.

– Ei tarvitse olla vasemmistolainen voidakseen todeta kyseessä olevan kuluttajien aseman väärinkäyttö. Se kuulu sokea Reettakin näkisi ilman selvittelyjä, että korotukset ovat kohtuuttomia. Vajaan kolmanneksen keskimääräinen korotus on kohtuuton ja vielä kohtuuttomampia ovat alueelliset erot, Myllykoski niittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)