Verkkouutiset

Oppositiopuolueilta välikysymys työllisyyspolitiikasta

Vasemmistoliitto, SDP ja vihreät tekevät välikysymyksen hallituksen työllisyyspolitiikasta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Välikysymyksen ensimmäinen allekirjoittaja, vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki toi esiin huolen Suomen työllisyystilanteesta.

– Tilanne on erittäin vakava. Työ- ja elinkeinotoimistoissa oli syyskuun lopussa yhteensä 455 800 työtöntä ja palveluissa olevaa työnhakijaa ja yhä suurempi osa heistä on pitkäaikaistyöttömiä, hän sanoi välikysymyksen tiedotustilaisuudessa perjantaina.

Arhinmäki kyseli myös, eikö 1990-luvun laman seurauksista opittu mitään?

– Samaan aikaan, kun työttömyyslukujen arvioidaan ensi keväänä nousevan koko 2000-luvun korkeimmiksi, hallitus leikkaa työllisyysmäärärahoja. Tämä johtaa pitkittyvään työttömyyteen ja työelämästä syrjäyttämiseen. Juha Sipilän (kesk.) hallitus näyttää valitettavasti toistavan Esko Ahon (kesk.) hallituksen virheitä. Ahon hallituksen virheiden ja 90-luvun laman inhimillistä laskua maksamme edelleen suomalaisessa yhteiskunnassa, hän sanoi.

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman puolestaan arvosteli hallituksen kyvyttömyyttä.

– Suomessa on työttömyyskriisi ja Sipilän hallitus seisoo tumput suorina ja on kykenemätön parantamaan työllisyystilannetta. SDP ei hyväksy sellaista ja siksi SDP on esittänyt vaihtoehdon, joka tuo työtä 35 000 suomalaiselle. Suomi tarvitsee ja suomalaiset ansaitsevat parempaa työllisyyspolitiikkaa, hän sanoi.

Välikysymys jätetään perjantaina.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)