Verkkouutiset

Venäjän sotalaivat läpi Englannin kanaalin

Venäläinen sotalaivue on perjantaina kulkenut Englannin kanaalin läpi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Se on selvästi suunniteltu testaamaan reaktiotamme, ja kaikkia heikkouksia liittoumassa, ja meidän täytyy pitää huolta siitä, että vastaamme asiaankuuluvalla tavalla, puolustusministeri Michael Fallon sanoi The Independentin mukaan.

Laivueeseen kuuluu lentotukialus Amiraali Kuznetsov sekä seitsemän muuta venäläistä sota-alusta. Laivue on kulkenut kansainvälisiä vesiä pitkin matkalla Syyriaan. Lentotukialus on lastattu hävittäjillä, joita on tarkoitus käyttää Syyrian kapinallisalueiden, erityisesti Aleppon, pommituksiin.

Brittiläinen sota-alus HMS Richmond on saattanut venäläisten sotalaivuetta Norjanmereltä lähtien. Lisäksi saattamiseen on osallistunut hävittäjä HMS Duncan.

– Tarkkailemme tilannetta osana ehdotonta sitoumustamme pitää Britannia turvallisena, puolustusministeri Fallon sanoi.

Independentin haastatteleman nimettömänä pysyttelevän Naton diplomaatin mukaan Venäjä on asettamassa käyttöön koko pohjoisen laivastonsa ja suuren osan Baltian laivastoa suurimmassa laivaston sijoituksessa sitten kylmän sodan loppumisen.

– Tämä ei ole mikään ystävällinen satamavierailu. Kahdessa viikossa näemme kiihtyvät ilmaiskut Aleppoon osana Venäjän strategiaa julista voitto alueella, diplomaatti sanoi.

Britannian pääministeri Theresa May syytti torstaina Venäjää ”oksettavista hirmuteoista” Aleppossa.

– On tärkeää, että työskentelemme yhdessä asettaaksemme painetta Venäjää kohtaan näiden vastenmielisten hirmutekojen, näiden oksettavien Syyriassa tapahtuvien hirmutekojen lopettamiseksi, May sanoi Euroopan unionin huippukokouksen alkaessa torstaina.

EU päätti olla asettamatta Venäjää vastaan uusia pakotteita sen Syyrian toimien johdosta. EU on kuitenkin valmis ”kaikkiin vaihtoehtoihin, jos nykyiset julmuudet jatkuvat”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)